
In imagine sunt doua feluri de trufe, cele deschide la culoare sunt Trufe cu aroma de coniac si cafea, pentru care voi posta reteta imediat ce voi mai "fura" putin timp :)
Ce am folosit:
250g biscuiti dulci - Petit beurre
10 buc. curmale tocate
30g alune de padure usor rumenite si macinate
50g ciocolata cu continut de cacao 75%
50ml frisca lichida (Creme Patisserie)
o lingura plina cu cacao
doua linguri zahar pudra
doua linguri coniac (Napoleon)
vanilie - un baton sau doua pliculete zahar vanilinat
o lingurita scortisoara pudra
cacao pentru pudrat
Cum am procedat:
Mai intai am faramitat biscuitii, am macinat alunele si am tocat curmalele si le-am asezat intr-un bol.
Am pus intr-un vas frisca lichida sa se incalzeasca pe foc mic, apoi am adaugat ciocolata tocata si am amestecat pana s-a topit.
Dupa ce s-a racorit, am adaugat amestecul de frisca cu ciocolata peste biscuiti si am omogenizat compozitia. Am mai adaugat o lingura zdravana de cacao si doua linguri zahar pudra, vanilia, coniacul si o lingurita scortisoara macinata.
Am omogenizat din nou si am lasat sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit, am luat cu o lingurita din compozitie, am format bilute pe care le-am tavalit prin cacao si le-am asezat pe un platou.


Reteta va sosi cu "trenul" de maine dimineata :)
4 comentarii:
Parca le si miros..Minunate si gustoase sint...yamii. O zi buna! Cami
Arata delicios! Cu permisiunea ta, ma aplec sa gust una! Mmmm...very good, Danutza...foarte gustos!
@ Chiar sunt atat de parfumate si
gustoase, ca te lingi pe degete, Cami!
Si sunt destul de usor de facut...
Pup si o zi excelenta:)
@ Iulia, esti servita :)dar stai sa vezi ce mai urmeaza :)...
Eu stau si astept linistita in coltisorul meu!
Stiu ca voi avea surprize foarte placute si gustoase din partea ta!:*
Trimiteți un comentariu