


Si acum, reteta!
Ce am folosit:
250g margarina Rama (aceea in forma de cub)
250g zahar
6 oua
500g faina
1 pliculet praf de copt
2 pliculete zahar vanilinat
125 ml lapte
sucul de la o lamaie
100g stafide
100g nuci maruntite
margarina si pesmet pentru tapetat formele
zahar pudra pentru pudrat gugulufii copti
Cum am procedat:
Am frecat untul cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi am adaugat pe rand oualele inglobandu-le treptat in compozitie, apoi am adaugat faina si am subtiat putin compozitia cu laptele rece, amestecand cu o lingura usor de sus in jos. Am adaugat sucul de lamaie, stafidele si nucile usor rumenite si sfaramate.
Am uns formele cu margarina si pesmet, am turnat compozitia in ele si le-am introdus in cuptorul preincalzit.
Nu trebuie sa stea prea mult, pentru ca in aceste forme se coc foarte repede, cca 15 minute.
Daca optati pentru un singur guguluf mare, lasati prajitura mai mult in cuptor.
Iata ce minunatii au iesit:

4 comentarii:
Vreau si eu un guguluf micut, ca eu am doar forma mare...
Squisito!
foarte frumosi pudratii tai!
Arata absolut delicios
Trimiteți un comentariu