Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

04 iulie 2011

Sos de capsune

V-am povestit in postul anterior (cel cu gemul de caise) despre minunea asta de sos de capsuni. Atat culoarea cat si aroma au iesit perfecte.

Ingrediente: 1,5 kg capsune, 1 kg zahar

Mod de preparare:

Se spala capsunele si se curata de codite, se taie in jumatati si se aseaza in vasul in care se va fierbe sosul.
Se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se lasa acoperite pana a doua zi cand se pun la fiert, la foc mic. Pe masura ce se formeaza spuma aceasta se culege.

Dupa ce au fiert capsunele si nu se mai formeaza spuma, se strecoara totul printr-o sita (cu grija mare pentru ca e foarte fierbinte), se freaca cu o lingura de lemn capsunele ramase in sita, pana ce raman doar semintele.

Sosul rezultat se omogenizeaza si se mai fierbe cca 30 de minute.  Trebuie sa fie putin legat, dar nu atat de mult ca la dulceata.


Intre timp se spala bine borcanele, se sterilizeaza in cuptor 20 de minute, apoi se umplu cu sosul inca fierbinte, se incapsuleaza, se aseaza cu capacul in jos si se acopera cu prosoape ori o paturica usoara. Dupa cca 10-15 minute se intorc borcanele cu capacul in sus si se pastreaza acoperite pana se racesc complet.


Intr-un post viitor va voi arata cum folosesc eu sosul la decorarea farfuriilor cu deserturi.
Pana atunci, va doresc o saptamana excelenta si mult spor!

10 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Tare de folos ne-ar fi la iarna sosul asta,mai ales ca adoram capsunile...

sarah spunea...

mai are rost sa mai spun ca arata divin,ca sunt convinsa ca e super fin si super delicios?cred ca nu.sa-l savurati cu placere!pupicei

FLORY spunea...

Absolut superb si sosul si prezentarea,felicitari!

pansy spunea...

da'esti de nestavilit cu minunatiile astea de conserve !

Dana2dor spunea...

@ Pai la asta m-am gandit si eu, Teo :) Acum fructele sunt mai bune crude, dar la iarna fructele conservate ne readuc aromele lor in bucatarie.

@ Draga Sarah, abia astept sa le folosesc :)

@ Multumesc,Flory :)

@ Pansy draga, asa e la varsta noastra, ne pornim mai greu, dar si cand ne pornim, nu ne mai opreste nimic :))))

Haplea spunea...

Arata pur si simplu delicios.

Dana2dor spunea...

Multumesc, Haplea :)

L. spunea...

Saracul sos nu a avut nici o sansa...ne-am batut pe el. Evident ca eu am castigat :-d

coco spunea...

ajutor! am facut gem de caise acum 2 saptamani (dupa reteta clasica) si azi am constatat ca deasupra s/a facut "floare". ce sa fac ?

Dana2dor spunea...

Draga Coco, solutia este sa scoti floarea din borcane si sa fierbi din nou tot gemul, adaugandu-i inca 1 kg de zahar.
Apoi ai grija la urmatoarele aspecte:
spala bine borcanele si sterilizeaza-le in cuptor, umple-le cu gemul cald spre fierbinte, pune-le capacele si rastoarna-le cu capacul in jos. Acopera-le cu prosoape ori o paturica si nu le mai intoarce pana a doua zi. A doua zi le rastorni cu capacul in sus si le mai lasi acoperite pana se racesc complet. Abia acum le poti depozita in loc racoros si intunecos.
Sper sa-l mai poti salva. Succes!

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase