Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

16 mai 2012

Cupcakes cu matcha si frosting de capsuni si lime


Dupa cum ati observat, am facut o noua pasiune pentru cupcakes. Sunt atat de dragute, delicioase si mai ales versatile! Poti crea modele noi, dupa inspiratie si ingredientele aflate la indemana, iar aceste cupcakes au fost delicioase si au produs multa bucurie celor care le-au consumat.


Ingrediente pentru 24 mini cupcakes ori 12 cupcakes marime normala:

125g unt la temperatura camerei, 130g zahar, 3 oua, 210g faina, 1 lingurita praf de copt, 60ml lapte, un praf de sare, 2 linguri matcha, o lingurita coaja de lime si sucul de la o jumatate de lime.

Mod de preparare:

Untul - la temperatura camerei - se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare cca 3-4 minute, pana ce crema devine spumoasa si nu se mai simte granulatia zaharului. Se adauga pe rand cate un ou si se omogenizeaza compozitia de fiecare data.

Separat, se amesteca ingredientele uscate: faina, matcha si praful de copt, apoi se adauga compozitiei de unt si oua, amestecand usor cu lingura/ paleta de silicon, de jos in sus. Atentie, nu se mai mixeaza! Se adauga treptat laptele si aromele si se omogenizeaza.

Se pregateste tava cu hartiutele de muffins si se aseaza compozitia in forme umplandu-le doar 3/4, deoarece mai cresc in timpul coptului si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180g timp de cca 15-20 de minute. Daca aveti forme mini, verificati dupa 15 minute daca s-au copt. Pentru formele mari coacerea poate dura cca.20 minute. Dupa ce s-au copt, le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca pe un gratar, timp in care pregatiti frostingul.

Ingrediente frosting:

500g crema de branza (mascarpone), 120g unt la temperatura camerei, 300g zahar pudra cernut, 2 linguri Meringue Powder, arome naturale de capsuni si lime.
 

 Mod de preparare frosting:

Se mixeaza crema de branza si untul pana se omogenizeaza. Se adauga zaharul pudra si se incorporeaza treptat, apoi cele doua linguri de pudra de meringue si se mai continua mixarea cca 5 minute.
Se imparte apoi compozitia in doua boluri in cantitati cat mai egale, apoi se adauga aromele. Intr-un bol se adauga 2 linguri de pudra de capsuni* si un varf de scobitoare colorant Wilton, iar in al doilea bol o lingura de pudra de coaja de lime* si o lingura de matcha pentru culoare.

Frosting-ul rezultat se pastreaza in frigider, in boluri acoperite cu folie alimentara, cel putin 30 de minute inainte de montare. Dupa montare, cupcakes-urile se consuma ori se pastreaza in frigider si se scot cu cca 15 minute inainte de servire.

Se decoreaza dupa imaginatie. Eu am folosit confetti si inimioare din zahar.

*Pentru prepararea in casa a pudrei de capsuni si a celei de coaja de lime voi reveni intr-o postare viitoare.

O zi excelenta va doresc si mult spor!

9 comentarii:

Maria spunea...

Minunate aceste cupcakes:)!!!!!

pansy spunea...

ce este pudra de meringue ? sa fie cumva cream of tartar ?

Dana2dor spunea...

Multumesc, Mare Maria!

Dana2dor spunea...

Nu e cream of tartar, Pansy. Meringue Powder este o pudra care inlocuieste albusul de ou, dar mai are in compozitie amidon de porumb si guma arabica. Este foarte buna pentru glazura si bezea.

Cornelia spunea...

Ma poti ajuta te rog? Am incercat acum o saptamana frosting-ul si a iesit foarte bun. L-am folosit la un tort. Ieri am incercat din nou sa il fac si de 2 ori mi s-a branzit. Acum 10min am incercat din nou si la fel am patit. Ma poti ajuta? Mai pot salva ceva? Am folosit aceleasi ingr ca data trecuta....

Dana2dor spunea...

Draga Cornelia,
Un motiv ar fi ca nu toate ingredientele au fost la temperatura camerei si toate trebuie sa aiba o temperatura similara.
Alt motiv ar putea fi crema de branza sau untul sa fi avut apa.
Sfat: incearca sa incalzesti FOARTE putin compozitia, eventual sa adaugi o lingura de amidon de porumb si sa amesteci cu grija pana se omogenizeaza, apoi sa dai la rece pentru cateva minute si sa reiei procesul. Sper sa reusesti... Bafta multa!

Anonim spunea...

de unde pot cupara merigue powder?sau cream of tartar, la noi in mag nu am inatlnit

Cristina spunea...

Am testat acest frosting, dar nu s-a intarit. Care poate fi motivul? Ce pot adauga pentru a se intari? Am incercat cu amidon, dar e agent de ingrosare, nu de intarire...

Dana2dor spunea...

Draga Cristina,

Eu am folosit aici "Meringue Powder". In plus, pentru ca in copozitie intra untul, frostingul se intareste la frig, deci daca il bagi putin in frigider inainte de utilizare, se intareste.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase