
Intre timp am pierdut reteta si ma gandeam chiar sa o reproduc din amintire, dar am regasit-o de curand in revista Practic in bucatarie, asa ca astazi am hotarat sa o pun in practica.
Iata ce am folosit:
pentru blat: 8 oua, o cana si jumatate faina, o cana si jumatate zahar, 1 varf de cutit bicarbonat, 3 linguri apa fiarta, coaja rasa de la o lamaie, 1 pliculet zahar vanilinat;
pentru glazura: 4 cani lapte, 2 cani zahar, 1 pachet unt, 4 linguri cacao, 2 pliculete zahar vanilinat, 200g nuca de cocos.
Cum am procedat:
pentru blat: am batut albusurile spuma, pana s-au intarit; am frecat apoi galbenusurile cu zaharul pana s-a topit, apoi am adaugat albusurile batute, apa fiarta, bicabonatul, coaja rasa de lamaie si faina si am omogenizat usor compozitia. Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am introdus tava in cuptorul preincalzit pentru cca 20 de minute.
In acest timp am pregatit siropul astfel: am disolvat mai intai cacaua intr-o craticioara in putin lapte rece, apoi am adaugat restul de lapte, zaharul si vanilia si am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat usor siropul. Cand a inceput sa clocoteasca am luat craticioara de pe foc si am adaugat untul cubulete si am amestecat pana s-a integrat complet. Am lasat apoi siropul sa se racoreasca.
Intre timp prajitura s-a copt si am scos-o din cuptor dar am lasat-o in tava sa se racoreasca putin. Dupa ce s-a mai racit am taiat-o patrate.
Am asezat intr-o farfurie nuca de cocos, apoi am luat patratele de prajitura, le-am cufundat in sirop si le-am tinut cca 30 de secunde, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si le-am asezat pe un platou.


Nu ne puteam opri din "gustat" si vedeam cum se "topesc" pur si simplu de pe platou inainte sa vina musafirii... Am pozat pentru voi si o sectiune :)


Va doresc o Duminica minunata!!!
11 comentarii:
they're like our lamingtons , nice!
tavalita ta e apetisanta rau...in ton cu numele,zic eu!o duminica plina de relaxare!
@ Thanks Mary!
I did not know until now the "lamingtons".
Now I searched the net and found many recipes lamingtons.
Again thanks for the info!
@ Multumesc, Alison! Si tie o Duminica excelenta!
Draga mea:si eu o fac cam asa ca tine,e buna rau,o voi face si eu mai incolo,eu deoacamdata nu fac prajituri - poate ceva totusi ca vom avea mai multe ture de musafiri-si vreau sa schimb obiceiurile culinare pentru musafiri -sa vedem daca tine figura!va fi ciudat dar daca am schimbat in casa si pe masa vreau!o saptamana reusita Dana!
cu ani in urma o faceam si eu aceasta reteta,nici nu mai am reteta,o sa o incerc din nou,abia astept
@ O saptamana faina si tie, Mariana, si succes in indeplinirea planurilor!
@ Si eu uitasem de ea, Fontana draga, pana am revazut-o in revistuta, dar imediat mi-a revenit din amintire gustul ei si mare pofta mi se facu :):)
Incearca sa definesti mai bine cantitatiile , poate ar fi mai bine sa le postetzi in grame, e mai usor de facut in grame, decat in "cana" . :) o zi frumoasa !
eu cautam ingredientele pentru glazura ca sa nu fie in grame, deci pentru mine e perfect ca sunt masurate cu cana :)
eu am o nelamurire cu privire la glazura.nu e prea mult lapte?acum am facut-o dar nu prea se ingroasa.imi poti spune cum trebuie sa arate ca si consistenta inainte de a pune untul?astept raspuns ,desi pana atunci trebuie sa ma descurc singura ,dar macar o sa stiu data viitoare :).
Felicitari pentru minunata reteta!!!
O prajitura super buna si deloc complicata, ms tare mult ca ai publicat aceasta minunata prajitura!!
cat de pufoasa si apetisanta arata, frumos decorata si delicioasa, un festin savuros ;)
Trimiteți un comentariu