Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

01 februarie 2011

Penne cu ciuperci - Penne ai funghi

 Pentru iubitorii de ciuperci, o reteta usoara si un rezultat super delicios!

Ingrediente:

250 g paste (penne), cca 300g ciuperci, o lingura praf de hribi uscati*, o lingura unt, o lingura ulei vegetal, sare, piper, cimbrisor.

Mod de preparare:

Se pune pe foc o oala cu apa in care se adauga o lingura rasa de sare si o lingura de ulei vegetal. Se aduce apa la temperatura de fierbere, apoi se adauga pastele si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj (va uitati la timp, intrucat fiecare produs are un timp diferit de fierbere). Dupa ce a expirat timpul, stingeti ochiul aragazului, rasturnanti pastele intr-o sita si scurgeti apa.

Separat, intr-o craticioara, topiti untul, apoi adaugati ciupercile feliate, amestecati putin ca sa se imbrace toate in sosul de unt, acoperiti cu capacul si lasati la foc mic pana ce scade zeama lasata de ciuperci. Dupa ce a scazut apa, adaugati pudra de hribi*, sarea, piperul si putin cimbrisor si mai lasati pe foc cca 5-10 minute sa se omogenizeze aromele, apoi rasturnati pastele peste ciuperci. Amestecati usor, apoi serviti.

Pentru decor e bine sa pastrati cateva ciupercute intregi si o crenguta de cimbrisor.


* Am gasit la Mega Image / Real pungi cu hribi uscati si mi-a venit ideea sa-i macin si sa-i pastrez in borcanele pentru aromatizarea sosurilor. Hribii au o aroma puternica si un gust deosebit.

Va doresc tuturor o seara placuta si o noapte linistita!

13 comentarii:

Naina spunea...

Delicioase aceste paste, si eu le fac des. Ale dumneavoastra arata nemaipomenit! O seara buna!

Dana2dor spunea...

Multumesc, Naina! Mai important este ca sunt taaaare gustoase :) O seara frumoasa si tie!

Miha spunea...

Arata de-ti vine sa spui..."acum vin la masa" :)))

Dana2dor spunea...

Hai, repede, repede, ca se termina, Miha :):)

Zazuza spunea...

dintre toate felurile felurite de paste, cred ca astea cu ciuperci imi plac cel mai mult. savoarea e inconfundabila!

alison spunea...

ador pastele,ale tale au o aroma tare imbietoare!in copilarie,hribii erau la ordinea zilei,de ce oare au disparut intre timp?acasa cresteau si pe sub tufele de trandafiri...

Dana2dor spunea...

Asa e Zazuza, si mie imi plac cel mai mult!

Dana2dor spunea...

Da, Alison, eu una nu am gasit decat hribi uscati, dar tare mi-ar placea sa gasesc si proaspeti.

Marta spunea...

am mancat asa ceva aici http://tartiflette.ro si sunt delicioase

Lia spunea...

Superba reteta Dana.
Cu hribi uscati poti sa faci o ciorba delicioasa.

Dana2dor spunea...

Asa este, Marta, sunt delicioase :)

Dana2dor spunea...

Multumesc, Lia! N-am facut pana acum, dar voi incerca o ciorba cu hribi. Imi plac mai mult supele crema cu ciuperci. Le fac destul de des dar niciodata nu apuca sa fie fotografiate :)

Iulia spunea...

Ce bine arata! Delicios!

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase