Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

17 octombrie 2010

Gogosari umpluti cu varza rosie si alba



Alte bunatati pentru camara sunt acesti Gogosari umpluti cu varza rosie si cu varza alba tocata, din seria Muraturi, dulceturi, gemuri - conserve pentru iarna, alaturi de Gogosarii umpluti cu struguri, Mix de legume murate, Gogosari acri instant etc.

Ingrediente:

gogosari, varza alba, varza rosie;
pentru sos: apa, otet, sare grunjoasa, zahar si arome: foi de dafin, seminte de mustar, boabe de piper, cuisoare; miere, conservant.

Cum se procedeaza:

Se spala bine gogosarii, li se indeparteaza cotoarele; se curata varza si se toaca;
Se pregatesc borcanele: se spala bine si se usuca.

Se pregateste zeama de muratura: se pun 3 parti apa si o parte otet de 9 grade, 1 lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de zahar la litrul de lichid si se da in clocot. Dupa ce a dat in clocot, se adauga aromele: cateva foi de dafin, 1 lingurita seminte de mustar, o lingurita boabe piper si o jumatate lingurita cuisoare la litrul de lichid. Inainte de a fi turnata in borcane fiertura, se mai adauga cate o lingura de miere la litrul de lichid si se omogenizeaza bine. Eu am adaugat si un pliculet de conservant la 4 litri de fiertura.

In borcanele spalate bine si uscate se aseaza gogosarii umpluti cu varza si se indeasa bine. Puteti adauga in spatiile libere dintre gogosari, pentru aspect, struguri ori felii de morcovi, ori castraveti sau conopida,.


Dupa ce ati umplut toate borcanele turnati fiertura fierbinte urmarind sa depasiti nivelul legumelor (eventual fixati legumele cu niste betisoare ca sa nu se ridice deasupra lichidului), puneti capacele, le infiletati bine si asezati borcanele in camara, la intuneric si racoare.

Aici alaturi de celelalte borcane cu Mix de legume murate.

O toamna colorata, bogata si spornica va doresc tuturor.

3 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Si mie imi plac, arata minunat cand ii servesti iarna si afara ninge si ii savurezi alaturi de o friptura. Pup!

Dana2dor spunea...

Asa este, Sara!
Pup si eu!

mariana spunea...

este o reteta excelenta am sa incerc si eu

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase