Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

12 decembrie 2008

Saratele festive pentru Mos Craciun



Desi Mosului ii plac tare mult dulciurile, cred ca nu s-ar da in laturi de la niste saratele fitzoase si gustoase, numai bune pentru a sta alaturi de o bauturica aperitiv inaintea unei mese copioase.

Iata reteta pentru saratelele mele:

Ai nevoie de: 500g faina, 250g margarina, 200ml iaurt, sare dupa gust, o lingurita amoniac dizolvat in otet sau suc de lamaie, doua galbenusuri, chimen, mac sau susan;

Cum am procedat:
Am facut aluatul framantand mai intai faina cu margarina, foarte usor, doar cu degetele, pana a devenit compozitia nisipoasa.

Am adaugat apoi iaurtul, sarea si amoniacul stins.

Daca coca iese prea tare, se mai pot adauga 2-3 linguri de apa minerala ori iaurt.

Am invelit apoi coca in folie alimentara si am bagat-o la frigider pentru 3-4 ore.

Am intins apoi foi de 3-4 milimetri grosime si am taiat cu forme specifice evenimentului (stelute, braduleti, clopotei, inimioare etc.) pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu pensula cu galbenus batut. Am presarat apoi deasupra semintele preferate: mac, susan, chimen.


Le-am copt in cuptorul incalzit in prealabil pana au devenit aurii.


Aveti grija insa pentru ca se coc foarte repete si daca nu sunteti atente se pot praji prea tare.


Sunt foarte, foarte spornice.

Mie imi plac mai mult cele cu chimen, dar sotului meu ii plac mai mult cele cu susan si cu mac.

Spor la copt!

3 comentarii:

Cristina Dumitru spunea...

Dana, pot inlocui margarina cu unt? Multumesc frumos, Cristina

Dana2dor spunea...

Sigur ca da, Cristina. Numai ca untul rece este mai tare decat margarina si ca sa distribuie uniform in coca ar trebui sa-l dai prin razatoare. Coca nu trebuie framantata, trebuie doar amestecate bine ingredientele.

Anonim spunea...

azi am probat si eu dar vreau sa va spun ca sunt superbe .

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase