Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

03 mai 2012

Pizza ciobanului

Pizza ciobanului, o glumitza gustoasa, de primavara.

Ingrediente pentru doua pizza cu diametru de 27cm:

pentru aluat: 500 g făină, 300 ml apă călduţă, 25g drojdie proaspata (sau 7g drojdie uscata), 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă sare, 3 linguri ulei de măsline;
pentru toping: 120ml smantana, 150g cas (sau mozzarella), 200g cartofi taiati chipsuri;
pentru sosul de smantana: 100ml smantana, usturoi curatat si zrobit - dupa gust, sare si piper.
pentru decor: masline negre, frunze de ceapa verde, patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

Dizolvati intr-un bol drojdia cu putina apa calduta, impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Amestecati si lasati deoparte bolul acoperit cu folie alimentara, sa creasca maiaua pana isi dubleaza volumul.

Separat cerneti faina, adaugati sarea,  apoi maiaua (dupa ce a crescut) si uleiul de masline. Framantati pana ce aluatul devine moale si elastic.Daca este necesar, mai adaugati putina faina, ori putina apa calduta, in functie de consistenta aluatului rezultat. Lăsaţi aluatul finit să se odihnească 10 minute, apoi il impartiti in doua si intindeti fiecare bucata in tavile pentru pizza. Pentru aspect, lasati marginile mai inalte si intepati mijlocul cu o furculita.

Ungeti aluatul cu smantana, presarati casul razuit (sau mozzarella) si asezati deasupra in strat uniform cartofii curatati si taiati in rondele cat mai subtiri. Introduceti in cuptorul preincalzit pentru cca 20 de minute.

Intre timp pregatiti sosul se smantana astfel: zrobiti si frecati usturoiul cu putina sare, apoi adaugati smantana si amestecati in continuare. Gustati si potriviti de sare si piper.

Cand este gata pizza, o scoateti din cuptor, asezati sosul de smantana, maslinele negre si frunzele de ceapa verde, ca in imagini.


Presarati deasupra putin patrunjel tocat (sau oregano, dupa gust).

Pofta buna!

12 comentarii:

ophelia1983 spunea...

ce simpatice oite! mi-am dat seama din prima si nici nu citisem postarea! :)

Elena Toma spunea...

Ce prezentare inspirata! M-au impresionat oitele si originalitatea retetei si am retinut-o sa incerc si eu sa-mi impresionez nepoata.

Liana10 spunea...

Ce haioasa pizza cu oite! Minunata ideea ;-)

catkitchen spunea...

Ce cioban , ce oite , ce pizza !!!!
Imi place ideea ta !!! ;)

pansy spunea...

Imi place pizza ciobanului !tare simpatica prezentare!

Fab Chef spunea...

Moama, nu se poate! Cat de dragute sunt oitele! Trebuie sa fac si eu - neaparaaaat!

Dana2dor spunea...

Ma bucur ca-ti plac oitele mele, Ophelia :)

Dana2dor spunea...

Multumesc, Elena. Sa-mi spui si mie cum a reactionat nepoata ta :)

Dana2dor spunea...

Multumesc, Liana.

Dana2dor spunea...

Ma bucur tare ca-ti place, Catkitchen :)

Dana2dor spunea...

Multumesc, Geta draga :)

Dana2dor spunea...

Neaparat sa o faci si tu, Fab Chef :)

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase