Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

30 decembrie 2008

Fasole batuta cu carnati


Si cum nu putea lipsi de pe masa de Craciun traditionala fasole cu carnati, preferata sotului meu, iat-o in maretia ei!


Ce avem nevoie:
500g fasole boabe
4 cepe medii
doi morcovi mari
cateva coaste afumate cu putina carne pe ele
4-5 catei de usturoi mari
100ml ulei,
2 linguri bulion
sare, piper, tarhon
6-7 buc. carnaciori afumati, eu am folosit Oltenesti de la Angst.

Cum procedam:
Spalam bine fasolea boabe, in mai multe ape, apoi o lasam in apa de pe o zi pe alta.
Apa trebuie sa depaseasca inca o data nivelul boabelor, deoarece fasolea se umfla.
A doua zi mai clatim o data boabele de fasole, punem apa noua si le dam la fiert.
Dupa ce au fiert un clocot-doua, aruncam apa impreuna cu cojile care s-au desprins. Le mai ajutam si noi cu mana indepartandu-le pe cat posibil.
Punem apoi fasolea cu apa noua pe foc, adaugam coastele, o ceapa taiata in patru, morcovii taiati in bucati mai mici, 2-3 linguri ulei, putina sare, piper.

Dupa ce au fiert bine boabele, le strecuram dar pastram zeama.
Desprindem carnea de pe coaste si trecem prin masina de tocat fasolea impreuna cu morcovul, ceapa si carnea de pe coaste. Adaugam si usturoiul facut mujdei cu putin ulei si sare.

Tocam apoi restul de ceapa, punem intr-o cratita restul de ulei si prajim ceapa tocata pana devine sticloasa. Adaugam cele doua linguri de bulion si diluam cu putina zeama ramasa de la fasolea fiarta, punem si putina sare si putin piper si gata sosul.

Pastram cateva linguri din sosul de ceapa pentru decor.

... Pastram intr-un bol si cateva linguri din fasolea tocata care, impreuna cu zeama pastrata, poate deveni o delicioasa supa crema de fasole...

Amestecam apoi sosul si fasolea tocata, omogenizam, gustam sa vedem cata sare ii mai trebuie, adaugam apoi piperul si putin tarhon.

Asezam totul intr-un vas, de preferinta termorezistent si acoperim cu un strat din sosul de ceapa pastrat.

Taiem apoi carnaciorii in bucatele nici prea mici dar nici prea mari, ii crestam usor in cateva locuri si ii prajim putin, apoi ii asezam peste fasolea frecata.


Inainte de servire putem sa incalzim la microunde.

... pentru supa: in zeama pastrata adaugam fasolea tocata pastrata, mai adaugam sare, piper macinat si putin tarhon si am preparat astfel o supa crema de fasole delicioasa pe care o putem servi cu crutoane. O mai putem imbunatati adaugand si cateva feliute de kaiser afumat rumenit usor...

Asigurati-va, totusi, ca stomacul vostru va rezista unui astfel de tratament :)

In rest, ce sa va spun, este de-a dreptul criminala!

7 comentarii:

Edith spunea...

Mmmm.. asa e, e criminala :P Mi-ai facut o pofta.. de cand n-am mai mancat... Trebuie sa fac si eu neaparat :)

Dana2dor spunea...

Buna Edith, este intr-adevar grozava.
A fost o perioada de dezmat culinar, dar de maine vom trece pe regim controlat, ca nu se mai poate.

Am luat 5 kg in doua saptamani si in cel mai fericit caz le voi da jos in 3o de zile...

Edith spunea...

Esti o norocoasa daca le dai in 30 de zile :) Bafta!

Gabi spunea...

Am gasit pozele cautand ceva pe net. Arata grozav, dar nu doar asta voiam sa iti spun, ci si faptul ca am gasit reteta asta luata, cu tot cu poza, pe alta pagina, si anume aici> http://www.hotpage.ro/magazin/iahnie-de-fasole-cu-carnati.html La prima vedere, am crezut ca e pusa tot de tine, dar, studiind mai atent, se vede ca watermark-ul a fost sters.
Stiu cat de aiurea este ca tu sa muncesti si altii sa fure de la tine, asa ca mi se pare normal sa ii tragi de urechi. De la mine ai tot sprijinul. Vei vedea...
Spor la bucatarit!

Dana2dor spunea...

Multumesc tare ca m-ai avertizat, Gabi! I-am lasat un mesaj si sper sa scoata poza mea de acolo de buna voie. Cred ca ar trebui facut ceva pentru ca astfel de hoti sa plateasca pentru fapta lor si atunci n-ar mai indrazni.
Inca o data multumesc si o seara placuta iti doresc!

justine spunea...

Buna din nou.
As vrea sa-i fac o surpriza tatei preparind aceasta mincare tradidionala romaneasca. Lui ii plac f mult.
De aceea iti cer acordul ptr a descarca reteta cu poza si a o prepara.
Cu mii de multumiri,
MJ

Dana2dor spunea...

Sigur ca da, Jasmine si te rog a-mi spui cum ti-a iesit.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase