Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

11 august 2008

Pui cu ciuperci la cuptor


Ingrediente:
Un piept sau 4 pulpe superioare dezosate de pui, 500g ciuperci proaspete sau doua cutii cu ciuperci, o ceapa, 200g smantana, 3-4 oua, 4 linguri faina, 100g cascaval ras, 50g unt, o lingura pesmet.

Mod de preparare:
Se spala bine carnea de pui, se taie cubulete si se prajeste inabusit, fara ulei, intr-o tigaie de teflon.
Daca da se se prinda, se adauga o cescuta mica de cafea cu apa si se mai lasa cateva minute.
Apoi se ia de pe foc si se lasa deoparte.
Separat se pregatesc ciupercile, care se spala bine si se feliaza.
Intr-o craticioara se pune un cubulet de unt si se inabusa in el ceapa taiata marunt, apoi se adauga ciupercile feliate si se acopera cu capacul. Cand zeama lasata de ciuperci a scazut pe jumatate, se adauga 100g smantana in care au fost inglobate doua linguri cu faina si se amesteca continuu ca sa nu se faca cocoloase.
Se mai adauga putina sare si putina vegeta si se ia vasul de pe foc.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet.
Se aseaza in vas carnea prajita si se acopera cu ciupercile.
Separat se pregateste un amestec din oua, smantana, doua linguri de faina si cascavalul ras.
Se toarna amestecul peste ciuperci si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru cca 20 de minute.
Cand este gata, crusta de ou trebuie sa fie galbena-aurie cu irizatii aramii.

Este delicioasa.

3 comentarii:

andreea spunea...

Este grozava!

LadyMoon spunea...

Vreau sa va intreb ceva..daca nu am smsntana cu ce o inlocuiesc ? O seara buna in continuare si numai bine!!!

Dana2dor spunea...

Draga LadyMoon, orice modificare in lista ingredientelor schimba consistenta ori gustul mancarii. Dar, daca vrei sa improvizezi cu ce ai prin casa, poti inlocui smantana cu iaurt, sana sau chiar lapte.
Spor si o seara buna!

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase