

pentru blaturi am facut un aluat pandispan din 2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, un pliculet zahar vanilinat si 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie;
pentru crema: 1 plic crema pentru tarte cu fructe de la dr.Oetker si 250ml lapte rece;
pentru ornat: 150ml frisca (Creme patisserie de la Meggle), 200g zmeura, 100g afine si ciocolata cu zmeura - razuita grosier.
Cum am procedat:
Am facut aluatul pandispan, astfel: am separat oualele, am frecat galbenusurile cu uleiul am batut albusurile cu un praf de sare si am adaugat apoi zaharul, am mixat pana ce s-a topit zaharul, apoi am adaugat galbenusurile frecate, faina si aromele si am omogenizat, amestecand usor compozitia.
Am tapetat formele cu putin unt si faina, le-am umplut cu aluatul pregatit si le-am introdus in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 minute. Atentie, se coc foarte repede.
Le-am scos din cuptor si le-am lasat putin sa se racoreasca, pentru ca asa se pot desprinde mai usor din forme. Cand s-au racorit, le-am rasturnat cu grija ca sa nu se rupa marginile.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, iar frisca am mixat-o pana s-a intarit frumos.
Am umplut apoi formele, mai intai cu crema, am adaugat cateva fructe, am coperit cu frisca si am ornat din nou cu fructele cele mai frumoase. Am presarat peste fructe si putina ciocolata cu zmeura.


Pofta bunicica!
PS: Pentru Mihaela si alte persoane care au dorit sa stie in ce am copt tartele, am adaugat aceasta fotografie cu formele folosite:
8 comentarii:
Arata super tartitele !
Mmmm...cu ce pofta as manca daca as avea! :))
Super, super! Deja imi imaginez in fata monitorului gustul...si e asa de bun!!!
What an impressive dessert to serve!
@ Multumesc, Ala! Puuup!
@ Draga mea Miha, din pacate nu pot sa-ti ofer decat virtual o tartuta :( dar se fac usor... si se consuma si mai usor :):)
@ Asa e, Iulia! Au fost delicioase, fresh si aromate de numa'... Pupiiiici!
@ Thanks, Barbara! kiss!!!!
mmm,iar imagini delicate...si aromate si imbietoare...si o blogger-ita incintatoare!:))
Wow, Alison!!!
Ce comentariu cu rimeeee :)! Esti grozavaaa! Pupici pentru poezie!!!
O seara placuta!
arata super, formele sunt din cele speciale pentru savarina ? mi se pare ca nu sunt asa inalte , de aceea intreb. Ca sa-mi fac o idee, cam ce diametru au ?
multumesc,
Trimiteți un comentariu