Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

03 martie 2011

Praline din ciocolata neagra cu aroma de portocale cu nuci si cu fistic

 

O noua serie de praline, de data asta din ciocolata neagra cu aroma de portocale, umplute cu nuci si cu fistic.

 
Ingrediente pentru 20+20 de buc.:
 
Pentru umplutura de nuci: 200g nuci macinate fin, 100g zahar pudra, 100ml 1apte condensat, 1 lingurita cafea instant, 1 lingura coniac de buna calitate; 
Pentru umplutura de fistic: 200g fistic macinat fin, 100g zahar pudra, 100ml lapte condensat, 1 lingurita coaja de lime rasa fin si 1 lingura suc de lime.
Pentru glazura: 200g ciocolata neagra cu aroma de portocala, 150ml frisca lichida, 75g unt
Pentru decor: fistic, coji de citrice confiate, cranberries confiate.


Mod de preparare:

Se prepara mai intai umpluturile astfel:
-          se macina nucile impreuna cu zaharul pudra, se adauga laptele condensat, cafeaua instant si coniacul si se omogenizeaza. Se introduce compozitia la frigider pentru cca 1-2 ore.
-          se macina fisticul impreuna cu zaharul pudra, se adauga laptele condensat, coaja de lime rasa si sucul, se omogenizeaza si se introduce la frigider pentru 1-2 ore.

Intre timp se prepara glazura astfel:
Se aduce frisca lichida la o temperatura ridicata, exact ca in etapa precedenta, se adauga ciocolata rasa, apoi untul si se omogenizeaza. 

Montare:
Se scoate umplutura de la frig, se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale care se trec prin glazura si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand-le apoi sa se intareasca la temperatura camerei ca sa nu piarda luciul. Dupa ce am terminat de format toate bomboanele, cu glazura ramasa umplem un pos cu varful subtire si formam linii (sarme) peste bomboane. Am ornat cu jumatati de fistic, cubulete de coaja confiata de citrice si cranberries confiate.


Pe cat de simple, pe atat de delicioase.

23 de comentarii:

gaby_d spunea...

OOf , offf! cum arata!!!
Si cu astea si cu cele de ieri, m-ai omorat!
imi faci coliva, sa stii:))))

Lia spunea...

Nu pot sa spun decat Woau !

me and you spunea...

as dori si eu macaar unaaaaaaa.........te roooog!!!!!!arata suuuupeerrrrr!...felicitari.....siiiii pupiciii...ssiii.la cat mai multe pralineeeeeee

me and you spunea...

as dori si eu macaar unaaaaaaa.........te roooog!!!!!!arata suuuupeerrrrr!...felicitari.....siiiii pupiciii...ssiii.la cat mai multe pralineeeeeee

Povestigustoase spunea...

Buna! N-ai vrea sa facem schimb de linkuri?

Dana2dor spunea...

Ooooo, decat coliva, Gabi, mai bine iti fac o duzina de praline si ti le trimit prin posta :)

Dana2dor spunea...

Multumesc, Lia :)

Dana2dor spunea...

Cu placere, me and you, stai ca mai urmeaza, pentru ca am facut o serie de sapte tipuri de praline :)

Dana2dor spunea...

De acord, povesti gustoase! :) Suna interesant ce faci tu acolo.

DiAnais spunea...

Ador bombonelele acestea! De-abea astept reteta! :D

yaya6 spunea...

su-per-be,si fara multe cuvinte,felicitari

pansy spunea...

te-ai angajat cumva la o fabrica de bomboane de ciocolata ??? ma omori cu zile !si io zic ca nu-s prea batrana!!!!!

Sara & Miki spunea...

Superbe... felicitari. pup!

Dana2dor spunea...

@ E simpla reteta, DiAnais, in seara asta o postez :)

@ Multumesc, yaya6 :)

@ Pansy draga, nu m-am angajat, dar sigur mi-ar placea sa lucrez in domeniu :) si n-are nicun haz sa mori inainte sa le gusti :))

@Multumesc, Sara, pup si eu :)

Anastasia spunea...

pe astia chiar vreau sa le fac, vin cu rezultatul final :D mersi frumos pentru reteta :D pupici dulci !!!!!!!!!

Luminita spunea...

Dana, toate bomboanele tale sunt minunate. O parte din ele (cele mai vechi) le-am testat si eu, o minunatie sunt. O intrebare am, daca se poate: cum faci sa obtii bomboana atat de rotunda dupa glazurare, cum de nu ti se lasa ciocolata la baza?
Inca o data, felicitari!

Dana2dor spunea...

Cu mare placere, Anastasia si mult spor! Astept rezultatul :)

Dana2dor spunea...

Ma bucur tare ca le-ai incercat, Luminita:)
Sunt doua conditii ca sa-ti iasa rotunde si frumoase: umplutura formata deja trebuie sa stea cel putin o ora la frigider, ca sa fie foarte rece cand o cufunzi in ciocolata topita, iar ciocolata trebuie sa aiba consistenta unei smantani foarte groase.

Adina spunea...

Ce minunatii!:)
DELICII!

Raluca Balogh spunea...

Buna doamna!Ce hartiute ati folosit?pt minimuffins sau ceva mai marisoare?

Raluca Balogh spunea...

Ciocolata Heidi cu portocala ati folosit?Sau de care?

Dana2dor spunea...

Buna Raluca,

Inteleg ca pralinele astea te-au atras mai mult:)
Hartiutele sunte speciale pentru bomboane, le-am gasit la Carrefour, anul trecut, iar iocolata a fost Kandia cu aroma de portocale, dar daca nu mai gasesti, poti sa folosesti alt tip de ciocolata si sa-i adaugi aroma de portocale.
Spor si astept impresii dupa...


Raluca Balogh spunea...

M-au atras toate scumpa doamna,toate pralinele doar ca incep cu acestea ca au ingredientele cele mai accesibile mie:).Azi am fost la cumparaturi si nujtiu de ce eram sigura ca dumneavoastra ati folosit Heidi..probbail din cauza ca am observat la alte dulcegarii ca ati folosit Heidi cu zmeura.Nici nu stiam ka cei de la Kandia au si cu portocale...am sa iau una din aia pt ca aceasta are bucati de portocale in ea si..de nu "da bine":P

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase