
Iata ce am folosit pentru 4 turnulete:
4 felii de muschiulet de porc, 4 felii de piept de pui, o vanata, un dovlecel, doua rosii, 200g mozzarella, 4 ciuperci champignon, 4 rosii cerise, sare, piper, usturoi, ulei de masline, sos de soia, patru tepuse pentru frigarui.
Cum am procedat:
Am feliat muschiuletul de porc si pieptul de pui.
Am facut un sos din 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri sos de soia, sare, piper si usturoi si am pus feliile de muschiulet si piept de pui intr-un bol impreuna cu sosul, la macerat, pentru cca 2-3 ore in frigider.
Intre timp am feliat vanata si dovlecelul, am presarat feliile cu putina sare si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa doua ore, le-am spalat si le-am uscat cu prosoape de hartie, apoi le-am uns cu ulei de masline cu o pensula si le-am fript pe gratar pe ambele parti, doar putin.
Am scos apoi si carnea si am fript toate feliile pe gratar.
Dupa aceea, am luat un vas termorezistent, l-am uns cu unt si am format turnulete folosindu-ma de betigase pentru frigarui, astfel: am asezat o felie de piept de pui, apoi una de vanata, una de dovlecel, una de rosie, una de mozzarella, apoi o felie de muschiulet, una de vanata, una de dovlecel, una de rosie, una de mozzarella, o ciupercuta, o bucatica de cascaval si am terminat cu o rosioara cerise, asa cum se vede in imagine.

Asa am format toate cele patru turnulete, apoi am introdus vasul termorezistent in cuptorul preincalzit si le-am lasat pentru cca 15-20 de minute, doar sa se intrepatrunda gusturile si sa se topeasca mozzarella.
Sfat: cand scoateti vasul din cuptor, nu scoateti imediat tepusele, asteptati sa se mai raceasca putin ca sa nu se incline turnuletele. Daca vreti sa serviti friptura fierbinte, atunci puteti pastra tepusele decorandu-le insa cu putin staniol in partea care iese din turnulet.
Le-am servit cu garnitura de cartofi taranesti, pentru ca asa a fost dorinta mesenilor, dar merg excelent cu legume coapte la gratar si sunt si mai sanatoase asa.

20 de comentarii:
Ce apetisant arata!!! Yamm!!!
La multi ani si o primavara frumoasa!
Dana, pai cu asemenea turnulete, ma ling pe buzute... Ce fac, vin in vizita la tine ?!
Frumoasa reteta, o salvez si cine stie, poate ma laud ca le-am facut, asta daca-mi ies frumoase ca ale tale.
Pupici !
Ce frumoase turnulete! Si ce grozave la gust trebuie sa fi fost. Dana, sunt o minunatie si o sa le fac si eu, dar, cum ai zis, cu garnitura de legume, fara cartofi. Nu stiu daca o sa-mi reuseasca la fel de frumoase, dar o sa ma straduiesc.
Desi in Bucuresti e iarna in toata regula, eu iti doresc din toata inima o primavara frumoasa!
Precis mai ai si unul pt. mine...yammyyy bun mai este. O seara placuta! Cami
Multumesc, Miha! La multi ani frumosi si buni si o primavara insorita iti doresc!!!
Danielutza draga, te astept cu drag in vizita, numa' sa-mi spui cand,ca sa fac mai multe:):)
Puuupici!!!
Nu are cum sa nu-ti iasa la fel de frumoase, Elena, daca respecti cat de cat reteta si ordinea ingredientelor.
Multumesc de urare si eu iti doresc o primavara insorita si plina de bucurii!
Cami, draga mea, din pacate le-au papat mesenii mei pe toate, da' fac iute-iute altele daca e nevoie:):)
O seara minunata iti doresc! Paaaa!
Dana
Parca-s frigarui. Arata yammiiiiiiiiiiiiiiiii.
looks great vegetables
very delicious.
Te asteapta cateva premii la mine pe blog;)!
O seara faina iti doresc!!!
Sunt mult mai bune decat frigaruile, Laura, pentru ca asezate pe verticala, straturile isi transmit mai bine aromele de la unul la altul si sunt mai gustoase.
Thanks for visiting, Birdutmasali:)
these towers are really delicious:)
Multumeeeeeesc, Miha!
Le voi ridica cu placere.
O seara faina si tie, puuuup!
foarte ingenioase si delicioase turnuletele!
N-am rezistat aspectului si a fost musai sa le fac!!!!!!! Sunt bune, buune, buuune!!!
si dovada: https://picasaweb.google.com/blogneoriginal/Diverse#5576036842922444450 (nu stiu daca e voie sa pun link-ul, daca nu e voie imi cer scuze)!
O saptamana placuta!!!
Arata nemaipomenit si cred ca si gustul este pe masura.
As dori acordul tau in a descarca aceasta reteta si poza doar ptr uz personal (in familie).
De ceva vreme am inceput sa diversific bucataria familiei mele si, cautind retete pe net am dat de reteta ta care....... n-am cuvinte.
Desi nu am incercat-o inca din ce am citit si vazut (poza) cred ca va iesi delicioasa.
De aceea iti cer permisiunea de a prepara reteta.
Cu mii de mutumirii,
Monica
Pentru asta am facut blogul, Juatine, ca sa se inspire lumea din el. E o friptura spectaculoasa si deloc complicata. Sunt sigura ca-ti vA iesi bine.
Cat e de apetisant!! plin de culoare si arome!! o sa-l fac si eu cu siguranta! o saptamana minunata!
aceasta fripturica a stat si pe masa mea la inceputul anului desi toata lumea zicea ca e satula nu au putut rezista :)) o sa o refac azi :P
Trimiteți un comentariu