Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

07 iulie 2011

Dulceata de visine



Imi plac visinele mai ales in prajituri, dar si sub forma de visinata, compot ori dulceata.

Saptamana trecuta mi-am facut putin timp de bucatareala, asa ca am conservat (in mai multe moduri) si cateva kilograme (vreo cinci) de visine pentru iarna.

Am pus cateva pungi la congelat, am mai pus cateva la borcan (de 3l), visine cu zahar in straturi si cu adaos de coniac, iar din ce a ramas am facut dulceata.

Ingrediente dulceata: 2kg visine, 2kg zahar, o lamaie.

Mod de preparare:

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul si lamaia taiata felii si se lasa cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta, sa-si lase sucul.

Se pune apoi cratita pe foc mic amestecandu-se din cand in cand, pana se dizolva tot zaharul. In momentul in care se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza cu o spumiera.

Dulceata este gata atunci cand picurand putin sos pe o farfurie rece, picatura ramane bombata si nu se prelinge. Daca sosul se prelinge, mai fierbeti dulceata in continuare pana ce obtineti consistenta dorita. Atentie, dulceata devine mult mai legata atunci cand se raceste complet, deci nu o fierbeti prea mult.


Intre timp se spala bine borcanele, se sterilizeaza in cuptor 20 de minute, apoi se umplu cu dulceata inca fierbinte, se incapsuleaza, se aseaza cu capacul in jos si se acopera cu prosoape ori o paturica usoara. Dupa cca 10-15 minute se intorc borcanele cu capacul in sus si se pastreaza acoperite pana se racesc complet.

Iata si seria completa de gemuri si dulceturi preparate saptamana trecuta! Alaturi de dulceata de visine, am mai preparat un sos de capsune super aromat si un gem de caise super colorat si parfumat.



Va anunt ca am de gand sa mai pregatesc ceva dulceturi pentru camara, asa ca fiti pe faza!
Pana atunci, va doresc tuturor o zi excelenta si mult spor!

6 comentarii:

sarah spunea...

imi place mult dulceata de visine .nu prea fac dulceturi pentru ca mereu sunt fructe proaspete dar ar merge putina dulceata de visine pe o clatita acum :)
pupicei si o si minunata!

Lia spunea...

Dana ,

Ce frumos etichetezi tu gemurile.
Arata impecabil.
Etichetele tale incununeaza Opera.:)

catkitchen spunea...

doamne ce frumos etichetezi brocanelele !!!! bravooo!!!

Dana2dor spunea...

Mmm, e delicioasa pe clatite, dar si pe papanasi cu smantana, draga Sarah. Pupicei si tie si o saptamana faina iti doresc!

Dana2dor spunea...

Multumesc, Lia draga mea :) Sotul meu mi-a facut etichetele inca de anul trecut, asa ca acum le aplic pe tot ce fac pentru camara.

Dana2dor spunea...

Multumeeeesc Catkitchen :)

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase