
Ieri am avut pofta de ceva gustos si usor, aca ca am dat peste aceasta reteta si pentru ca aveam tot ce-mi trebuia prin congi, am preparat-o rapid.
Iata ce am folosit: o ceapa, 2-3 catei usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita sofran, 4 cescute orez, 1 cescuta supa de pui, 7 cescute apa (eu am folosit o cescuta de cafea de marime medie), un ardei gras rosu, cca 100g mazare, 5 ciupercute feliate, 1 lingurita zahar, sare, fructe de mare (o punguta de 250g) congelate..
Cum am procedat: am incins uleiul intr-o tigaie, am adaugat ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit. Le-am calit impreuna pana cand ceapa a devinit tanslucida. Am adaugat sofranul, supa de pui, ardeiul gras taiat julien, ciupercutele feliate si mazarea si le-am sotat. Am adaugat apoi zaharul si am amestecat din nou.
Apoi am adaugat orezul si apa si am lasat sa dea in clocot. Am sarat si piperat si am lasat sa fiarba cca 5 minute amestecand din cand in cand. Am adaugat fructele de mare si am lasat sa fiarba la foc mic, acoperit. Din cand in cand am mai amestecat.
Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
2 comentarii:
Foarte bine arata si cred ca e bunaaaa.
E bunaaa, Oana! E o mancare usoara si sanatoasa!
Trimiteți un comentariu