Prima data cand am consumat ceva similar a fost acum vreo 7-8 ani. Eram in concediu cu sotul meu si am ales aceasta budinca din meniul primit la restaurantul unui hotel din Piatra Neamt.
Nu mai tin minte ce hotel era, iar reteta am refacut-o intuind compozitia.
Ai nevoie de:
pentru clatite: 3 oua, 8 linguri cu varf faina, 250ml lapte sau apa minerala, un praf de sare, un pliculet zahar vanilinat, putina coaja de lamaie si/sau portocala;
pentru umplutura: 200g crema de branza de vaci, un praf de sare, 2 plicuri Budinca cu gris si gust de vanilie preparate conform instructiunilor de pe plic, 500ml lapte, 4 linguri zahar, stafide, alte arome dupa preferinta.
Mod de preparare:
Am preparat clatitele ca aici.
Am preparat Budinca conform instructiunilor de pe plic, am adaugat stafidele pe care le-am hidratat in prealabil cu apa calda si putin rom si am lasat-o sa se raceasca.
Am frecat branza cu un praf de sare, zaharul vanilinat si coaja de lamaie si portocala. Am adaugat apoi Budinca de gris cu gust de vanilie racita si am omogenizat compozitia amestecand-o usor.
Am tapetat cu hartie tava de copt (forma rotunda) si am asezat alternativ clatitele cu umplutura, tinand cont ca primul si ultimul rand sa fie format din cate o clatita.
Clatitele mele au iesit mai mici decat cea mai mica tava de copt pe care o aveam.
Ar fi bine sa verificati de la inceput corespondenta dimensiunilor celor doua vase, de copt clatite si de copt budinca.
Am dat tava la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit.
Si iata cum a iesit!
Acum o rasturnam pe platou...
Si acum o ornam putin cu fructele ramase de la Budinca OZeNeu cu fructe padure.
Si aici o felie pentru sectiune:
Poftiti la masa!
07 septembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Mama facea ceva asemanator. Mmmmm, o bunatate!!!
nu cred ca as suporta doar sa privesc asemenea deliciu, arata super apetisant si suculent, ce as mai da iama in ea acum :D
Trimiteți un comentariu