19 august 2008
Musaca de dovlecei cu carne
Avem nevoie de: 4-5 dovlecei, 6 rosii, 500 g carne tocata, 100 g orez, 1 ceapa, 100 ml ulei, doua linguri smantana, cascaval ras, sare, piper, marar si/sau patrunjel, dupa gust.
Mod de preparare: Am curatat dovleceii, apoi i-am taiat felii de 5-7 ml grosime, am presarat putina sare peste felii, apoi le-am spalat si le-am lasat sa se scurga bine.
Am spalat rosiile si le-am taiat in felii orizontale pe care le-am lasat sa astepte intr-un bol.
Am spalat orezul cu apa fierbinte, schimband apa pana a ramas limpede, apoi l-am rasturnat in bolul cu carnea tocata si am pus deasupra sarea si piperul.
Am tocat ceapa marunt si am inabusit-o putin intr-o cratita cu ulei, am adaugat apoi carnea tocata si orezul, am amestecat bine si le-am inabusit impreuna inca 10 minute. Am gustat putin sa vad daca-i mai trebuie saare. Acum se adauga verdeata, dar sotului meu nu-i prea place cu verdeata, asa ca eu nu am pus.
Am pregatit un vas termorezistent pe care l-am tapetat cu unt si pesmet, apoi am pus doua randuri felii de dovlecei, doua randuri felii de rosii, am presarat putina sare si piper, apoi am asezat tot amestecul de carne tocata cu orez si iar doua randuri de dovlecei si doua randuri de rosii, am presarat din nou putina sare si putin piper, apoi am pus cele doua linguri de smantana amestecate cu cascavalul ras, putina sare si putin piper.
De fiecare data cand am pus sare si piper, am presarat cu zgarcenie, ca sa nu iasa prea sarat ansamblul.
Am uitat sa mai faca o poza si cu glazura de smantana si cascaval ras...
Se introduce vasul la cuptor si se lasa cca 20 de minute, pana ce intreaga suprafata este rumenita frumos.
Asa arata sectiunea:
Se serveste cu smantana. Pofta buna!
Etichete:
Preparate din carne tocata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu