19 august 2008
Prajitura cu iaurt si mere
Reteta o am de la prietena mea, Casuarina, care acum locuieste in Italia
Ai nevoie de: 1 cana iaurt, 1/2 cana ulei, 2 cani zahar, 3 cani faina (se foloseste aceeasi dimensiune de cana), 4 oua, 1 pliculet praf de copt dizolvat cu o lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 1-2 pliculete zahar vanilinat, 4-5 mere curatate de coaja si seminte si taiate cubulete.
Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza compozitia de galbenusuri in albusurile batute cu zahar, apoi se adauga alternativ faina si iaurtul, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si coaja de lamaie, apoi se inglobeaza usor merele taiate cubulete.
Se toarna compozitia in tava tapetata si se da la cuptor.
Cand este aurie se scoate din cuptor si se taie in forma dorita.
Este o prajitura foarte spornica si usoara.
Se poate face si cu piersici.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu