28 mai 2009
Frigarui de pui cu ciuperci
Duminica trecuta am sarbatorit doua Elene, pe soacra-mea si pe cumnata-mea.
Petrecerea a fost amenajata tip pic-nic, cu gratare, bere, dar si un tortulet preparat de mine special pentru cele doua sarbatorite.
Pentru ca de data asta nu am mai stat cu aparatul pe tot ce misca, am pierdut din vedere sa fotografiez vedetele petrecerii, frigaruile din pui cu ciuperci, asa ca le-am reprodus in timpul saptamanii, de data asta fripte la gratarul aragazului.
Iata si reteta mea:
Pentru patru frigarui am avut:
O casoleta pulpe de pui dezosate si fara piele (cca 600g), o casoleta ciupercute champignon (cca 500g), un ardei gras rosu mare, sare, piper, usturoi, mix de arome pentru carne de pui.
Cum am procedat:
Am spalat bine pulpitele de pui, apoi le-am taiat cubulete potrivite si le-am asezat intr-un bol. Am presarat sare, piper, usturoi (eu am folosit granulat) si mix de arome pentru carne de pui, si am amestecat bine-bine, apoi am dat bolul la rece.
Ciupercutele le-am spalat bine si le-am scos piciorusele, apoi le-am pus intr-un bol, le-am uns cu putin ulei de masline si am presarat sare.
Ardeiul gras l-am spalat, l-am taiat in doua si l-am curatat de seminte, apoi l-am taiat patrate cu latura de cca 3-4 centimetri.
Avand pregatite toate acestea, am scos tepusele si am inceput sa insir pe ele cubulete, in aceasta ordine: ardei gras, pui, ciupercuta, iar ardei gras, pui, ciupercuta, si am terminat cu o ciupercuta.
Am incins cuptorul, am pus frigaruile pe gratar si o tava cu apa dedesubt ca sa se scurga grasimea in ea si sa nu se arda.
Si iata ce frumusete de frigarui au iesit:
si dupa ce ca sunt asa frumoase, sunt si perfect sanatoase:
Sa aveti pofta!
Etichete:
Preparate din carne de pui,
Preparate la gratar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu