14 octombrie 2009
Moristi din aluat de foietaj cu gem de caise
Aceste moristi dulci si parfumate, din seria de produse de patiserie pe care le-am facut week-end-ul trecut, au constituit deliciul serii. Aspectuoase, crocantele si delicioase!!!
Fooarte usor de realizat si la fel de usor de consumat :)
Din pacate timpul nu mi-a permis sa fotografiez si etapele intermediare, insa cu siguranta le voi repeta si atunci voi avea grija sa aloc timp pentru asta.
Ce am folosit:
aluat de patiserie - cumparat
gem de caise
caise confiate
Cum am procedat:
Am taiat patrate cu latura de 10cm in aluatul intins, am taiat fante pe diagonala, pornind din colturi catre centru, avand grija sa nu se intrepatrunda taieturile; le-am uns apoi cu gem de caise si am indoit colturile din doua in doua (unul da si unul nu) catre centru apasand usor cu degetul doar in centru unde am plasat si cate o bucatica de caisa confiata; daca le faceti mai mari, puteti plasa chiar o caisa intreaga.
Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute.
Dupa ce s-au copt le-am scos si le-am lasat putin sa se racoreasca, apoi le-am pudrat cu zahar vanilinat.
Sunt delicioase!!
Etichete:
desert,
Patiserie dulce
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
woow ce bine arata
bravo
trebuie sa le incerc si eu...caise..mmm
Hallo Doamna Dana,
fainä Operä de Artä ai fäcut.
Si pe lingä asta si foarte gustoasä.
Presentarea ca de obicei excellent. Compliment mare.
salutäri Jacob
@ Multumesc, Michelle!
Neaparat sa le incerci pentru ca merita :) Si sunt asa simplu de facut...
@ Hello Jacob,
Simplu de facut si gustoase foc!
Dar cred ca le cunosti gustul :)
Multumesc frumos pentru complimente, ca de obicei esti foarte generos cu vorbele frumoase :)
Ganduri bune din partea mea si te pup pe obraji, daca-mi permiti :)
Nu am mai vazut aceste dulciuri de cand eram mic, si cu atat mai putin reteta propriuzisa, felicitari!
Trimiteți un comentariu