Anul asta am cumparat de mai multe ori cirese ca sa prepar niste prajituri pe care le aveam in proiect, dar de fiecare data cand sa ma apuc de praparat, nu le mai gaseam in frigider.
Ei, dar de data asta, de cum le-am cumparat, le-am si preparat, asa ca hotomanul de barbate-meu nu a mai avut ce fura :)
Una dintre prajiturile planificate a fost si acest clafoutis cu fistic si cirese.
Iata ce am folosit:
400g cirese (fara samburi), 3 oua, 100g zahar pudra, 50g unt topit, 300ml lapte, 50g faina si 50g pudra de fistic, vanilie, un praf de sare;
Cum am procedat:
Am uns forma termorezistenta de tarta (din imagine) cu unt, am presarat zahar brun si am lasat tava sa astepte pana am preparat compozitia,
Am batut ouale cu zaharul, am adaugat untul topit, faina amestecata cu pudra de fistic, aromele si apoi laptele fierbinte amestecand usor pana la incorporarea completa.
Am rasturnat compozitia in forma de tarta si am asezat ciresele uniform, in cercuri concentrice.
Am introdus forma in cuptorul preincalzit pentru cca 40 de minute.
Si iata frumusete de prajiturica, parfumata si delicioasa.
Pofta bunicica si o zi buna sa aveti!
30 iunie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
ce combinatie bestiala!un clafoutis la care voi visa...
Foarte bun si usor de facut, Alison! Inca mai sunt cirese, asa ca .... mult spor :)
Vad ca ai forma de tarta din sticla...am si eu una, si pana acum am facut o tarta in ea -> foarte buna la gust, dar care s-a lipit de sticla si a trebuit sa ma transform intr-un pickhammer uman ca sa o scot de acolo. Tu ai vreo reteta incercata si reusita de aluat de tarta (aluat tare, nu pufos) care sa nu necesite munca de convingere ca sa iasa?
Cu alte cuvinte, a fost tarta Garfield coapta in forma de sticla?
Da, Autor, voi posta foarte curand o reteta de aluat tare pentru tarte, si voi incerca sa-l coc in tava de sticla.
Este adevarat, acest clafoutis s-a lipit putin pe ici pe colo, dar nu s-a dezlipit prea greu. Ce-i drept, a stat destul de putin la cuptor, nu l-am lasat sa se coaca prea tare.
Culoarea maronie este de la fistic, pentru ca nu am avut fistic crud si am pus pudra de fistic prajit :)
Pana acum toate tartele (incluziv Garfield) le-am copt in tava de inox.
Trimiteți un comentariu