20 iulie 2010
Gugelhopf cu mere, macese uscate si pepite de ciocolata
Ingrediente: 3 oua 225g zahar alb 225g zahar brun 375ml ulei 450g faina 1 lingurita cu varf bicarbonat 1 lingurita pulbere amestec de scortisoara/cuisoare/anason 1 lingurita rasa sare 400g mere curatate si taiete bucatele 120g nuci usor prajite si taiate/zdrobite 120g macese confiate in amestec cu stafide esenta de rom/coniac coaja de lamaie/portocala (confiata, din dulceata sau proaspata, rasa fin) doua linguri cu pepite de ciocolata neagra. Mod de preparare: Am mixat ouale intregi cu zaharul, apoi am adaugat uleiul treptat, apoi faina; cand an inceput sa adaug faina am renuntat la mixer si am continuat sa amestec cu o lingura de lemn; am adaugat apoi bicarbonatul (eu l-am stins cu putin suc de lamaie), nucile, macesele si stafidele, merele si aromele; aluatul va iesi foarte dens, dar sa nu va speriati, asa trebuie sa fie. Am tapetat cu unt si pesmet forma de gugelhopf, am rasturnat aluatul si am introdus in cuptorul preincalzit. Trebuie copt la foc mic, cca o ora. E bine sa faceti testul cu scobitoarea, intrucat timpul de coacere depinde de cuptor si de forma in care coaceti checul (daca are o circumferinta mai mica si este mai adanca, trebuie sa stea mai mult decat daca are o circumferinta mai mare si este mai putin adanca). Dupa ce l-am scos din cuptor l-am lasat sa se raceasca apoi l-am rasturnat pe un platou si l-am pudrat cu zahar pudra cu aroma de vanilie. si sectiune... Este delicios, are o consistenta foarte placuta si un parfum deosebit ! Pofta bunicica si o zi excelenta va doresc!
Etichete:
aluaturi dulci,
gugelhopf
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
oool,e plin de asrome imbietoare!
Asa este, Alison!
Aromele sunt cam de toamna-iarna, dar nu-ti pot spune ce succes a avut!
Trimiteți un comentariu