17 august 2010
Parfait de capsuni in forme de inimioare - Strawberry Parfait
Ingrediente: 300g capsuni, sirop preparat din 150g zahar si 150ml apa, 200ml frisca lichida.
Mod de preparare: se prepara mai intai siropul, pe foc moale, amestecand pana se dizolva zaharul, apoi se raceste complet. Dupa ce s-a racit se mixeaza impreuna cu fructele, apoi se adauga frisca lichida si se mixeaza din nou pana ce compozitia isi dubleaza volumul.
Compozitia rezultata se aseaza in cutii alimentare ori forme de silicon care se introduc in congelator pentru minimum 8-10 ore.
Daca folositi forme de silicon, atunci cand doriti sa serviti inghetata, incalziti usor deasupra unui vas cu abur partea inferioara a formelor inainte de a le rasturna.
Pentru decor am folosit razatura de limeta si jeleu de capsuni.
Pofta bunicica si o zi racoroasa va doresc!
Etichete:
desert,
inghetate si sorbeturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
Super arata... si deja mi se topesc in gura privindu-le. Minunata idee, pupik.
inca ceva racoritor pe ziua de azi...vrei sa ne termini cu totul cu inimioarele astea atit de roz si atit de diafane?
il a l'air exquis les photos sont magnifiques je t'en félicite bravo
bonne journée
In fine, o inghetata pentru care nu am nevoie de masina pentru inghetata! Ce simplu este... Si cred ca pot incerca, la fel de bine, si cu alte fructe, nu?
Multumesc, Sara!
Sunt intr-adevar delicioase...
Pupik si o seara minunata iti doresc!
Draga Alison, pe caldura asta incerc si eu sa va transmit o boare de racoare, macar vizual :))
Merci beaucoup, Fimere:)
Bonne journée à vous!
Sigur ca poti incerca si cu alte fructe, Gabi. Cred ca se preteaza foarte bine si cu piersici, pepene galben, kiwi...
Dana, arata ca pe revista! Sper sa nu e superi, dar e inghetata nu parfait. Parfait este pe baza de oua. O zi buna! In prietenie, Cami
Multumesc, Cami :)
Nu ma supar deloc,draga mea, eu stiam ca diferenta consta in forma de prezentare. O noapte linistita!
Sunt foarte dragute
Trimiteți un comentariu