Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii Septembrie "Dulce Romanie", gazduita de data asta de Betty, autoarea blogului Betty's kitchen. Istoricul acestei Provocari si linq-urile catre gazdele anterioare le gasiti aici.
Ingredientele acestei luni sunt vinetele si perele. Ambele ingrediente imi sunt foarte dragi, asa ca le folosesc destul de des in retetele mele, asadar pentru prima reteta am ales perele.
Pentru reteta de fata mi-am gasit inspiratia intr-o carte deosebita, "Delicious lunches", primita in dar de la o minunata prietena, Claudia, care locuieste in Seattle. Reteta din carte nu este identica, dar foarte asemanatoare.
Ingrediente pentru doua sandwich-uri: 2 felii de paine toast, o para, 50g branza gorgonzola, 50g posciutto crudo, 4 jumatati de nuca, rondele de ardei iute, boabe de piper rosu, sirop de artar, o frunza de salata verde.
Mod de preparare: se prajesc feliile de paine toast, se ung cu putin ulei de masline, se aseaza pe paine o felie salata verde, apoi o felie de prosciutto crudo, deasupra se aseaza o jumatate de para curatata de seminte si feliata subtire, peste para se aseaza transversal doua felii inguste de gorgonzola.
Acum se introduce sandwich-ul un minut la microunde ca sa se topeasca putin branza.
Dupa ce se scoate, se presara deasupra nucile, piperul rosu sfaramat grosier si cateva rondele de ardei iute. Deasupra se picura cativa stropi de sirop de artar, Este un sandwich bogat, rafinat si mai presus de toate delicios, pe care vi-l recomand cu drag!
Va doresc tuturor un week-end excelent si mult spor!