Ouale umplute sunt un deliciu pentru orice masa festiva, iar asociate cu caviarul, icrele de Manciuria, ori somonul afumat sunt de-a dreptul mirobolante.
Desi cred ca oricine stie sa le prepare, desi fiecare are o reteta proprie, ori mai multe :), am sa va explic totusi cum am peparat eu umplutura.
Ingrediente: 10 oua, o lingura mustar, 5 linguri ulei de floarea soarelui, sucul de la o jumatate de lamaie, sare, si piper dupa gust.
Mod de preparare: Se fierb ouale, se racesc intr-un vas cu apa cat mai rece, se decojesc, se taie in jumatati pe lung, iar galbenusurile se aseaza intr-un bol, ori in cuva mixerului. Se adauga o lingura de mustar, mai mult ori mai putin iute, dupa cum va place, un praf de sare, apoi se adauga uleiul in fir si se mixeaza. Aici trebuie sa va spun ca eu m-am oprit dupa 5 linguri ulei de floarea soarelui (la o cantitate de 10 galbenusuri). Se adauga apoi o sucul de la o jumatate de lamaie, piper dupa gust si se mai mixeaza putin.
Se aseaza jumatatile de ou pe platoul de servire, se umple fiecare din ele cu compozitia de galbenusuri cu ajutorul unui posh, apoi se adauga pentru un gust suplimentar si pentru o imagine covarsitoare: ceva caviar, icre de Manciuria si fasii de somon. Pentru decor puteti folosi ceva verdeata, in cazul de fata am folosit fire de marar.
In centrul platoului am asezat cu forma cilindru o salata de cruditati din morcovi, telina si mar cu hrean si maioneza light.
Sa aveti o seara excelenta!
10 ianuarie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
DANA draga ,nu-mi pot lua ochii de la aceste aperitive,realmente de nota10+,de fapt tot blogul...o sa am in curand o aniversare draga mie si am ales sa fac acest aperitiv pt ca este de inalta clasa,am salvat o multime de retete de la tine care urmeaza a fi incercate,felicitari,cu drag Cerasela
Toate sunt minunate fara cuvinte, o sa incercam si noi sa le facem pentru a le prezenta clientilor nostri va multumim pentru ideile date...http://www.avishotel.ro/
Felicitari pentru ornat!
ce bineee arataaa!!! :)
Trimiteți un comentariu