Ingrediente:
120 g făină
180 g de amidon de porumb
100 g de zahăr
130 g de unt
3 gălbenuşuri de ou
1 linguriţă praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
Un vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zahărul şi puţină sare pana se dizolva zaharul complet, apoi se adaugă gălbenuşurile de ou, cate unul şi se amestecă bine până când amestecul devine neted si pufos, Se cerne faina cu amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu si praful de copt şi se adauga compozitiei. Se amestecă totul pana la omogenizare. Se formeaza o minge care se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2-3 ore.
Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o foaie de cca 5 mm si se taie cu ce decupatoare doriti; eu am ales forma de inimioara. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 10 minute. Se scot biscuitii din cuptor inainte sa-si schimbe culoarea si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Intre timp pregatiti dulcele de leche astfel:
Varianta 1 - Daca aveti o cutie cu lapte condensat, inveliti cutia intr-un prosop de bucatarie si puneti-o la fiert intr-un vas cu apa cat sa o acopere, pentru cca 3-4 ore. Scoateti apoi cutia cu grija, sa nu va frigeti, si lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o deschide.
Varianta 2 - Folositi urmatoarele ingrediente:
1 litru de lapte
280 g de zahăr
semintele de la o pastaie de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Fierbeti laptele cu vanilia (doar pana incepe să fiarba), apoi strecurati si indepartati semintele de vanilie. Adaugati zaharul si bicarbonatul de sodiu, reduceti căldura si fierbeti laptele timp de aproximativ o ora / o ora si jumatate, amestecand ocazional. Atunci cand incepe ss se inchida la culoare amestecati frecvent. Dulcele de leche este gata atunci cand amestecand puteti vedea fundul vasului. Luati de pe foc si mai amestecati inca vreo 5 minute, apoi lasati sa se raceasca complet. Puteti sa grabiti racirea punand vasul intr-un alt vas cu apa rece si gheata si amestecand continuu pana la racirea completa.
Dupa ce s-au racit biscuitii, se umplu cu cate o lingurita de dulce de leche (si aceasta racita complet) si se pudreaza cu zahar farin.
Este recomandabil sa fie consumati dupa cateva ore, sau chiar mai bine a doua zi, cand devin pufosi si moi.
O seara placuta si linistita va doresc tuturor!
17 comentarii:
Foarte frumosi biscuitii si cred ca sunt foarte buni. Am sa-i fac cat de curand. Multumesc pentru reteta.
Foarte delicate si finute inimioarele ;-)
cred ca e retyeta sud americxana ,ca am si eu una din chile.acuma nu stiu sa spun care-i diferenta,ca n-am reteta in fata,dar sigur e foarte buna !
Sunt deliciosi, Anonim. Sa-mi spui cum ti-au placut dupa ce-i faci.
Multumesc Liana :)
Eu am gasit reteta intr-o revista spaniola, Pansy, si acolo scria ca e de provenienta argentiniana. E foarte posibil sa fie mai multe variante pe diferite meleaguri. Oricum au iesit atat de deliciosi ca sigur o voi repeta.
arata minunat :)
Am salvata reteta , o sa-i fac si eu cat de curand , imi place cum arata si cu dulce de leche sigur sunt "mortali"
Facusem si eu o data alfajores, sint foarte fragezi, numai ca eu ii lipisem cu nutella... Trebuie sa-mi fac curaj si sa fac si eu dulce de leche... Dar pina atunci, servesc cu incredere de la tine !
Arata perfect !! Voi incerca si eu reteta!
Multumesc, Coco!
Sa-mi spui cum ti-au placut, Dorina :)
Sunt buni si cu nutella, Danielutza, dar reteta originala este cu dulce de leche, iar eu mai am cateva cutii cu lapte condensat care vor expira in iunie si ma grabesc sa le consum.
Te rog sa te servesti :) Puup!
Multumesc, Antonina. Sa-i faci, ca sunt tare-tare buni :)
cate au iesit din atatea ingrediente?
Cca 20 biscuiti dubli, Anonim!
Nu am apucat sa ii numar pe toti, pentru ca o parte s-au consumat inainte sa-i umplu :) Am scos trei tavi si in fiecare tava au fost cca 15 biscuiti simpli.
I-am facut .Am avut ceva batai de cap cu aluatul care nu vroia deloc sa se omogenizee , era tare sfaramicios .Am adaugat inca un galbenus de ou , poate ca faina mea e altfel sau poate ouale folosite de mine erau prea mici . Pana la urma s-a legat . Sunt foarte buni , fragezi .Multumesc de reteta .
Trimiteți un comentariu