22 aprilie 2012
Mini mocha cupcakes cu caramel si spice frosting
Ei bine, asa cum v-am spus in postul anterior, o tava de mocha mini muffins, respectiv 24 de bucati, le-am ascuns de ochii pofticiosi, ca sa le aduc un dram de plus valoare cu acest minunat frosting.
Deci, celor care iubiti aroma de cafea, va spun cu mana pe inima: nu ezitati si preparati aceste mocha mini cupcakes. Va vor ferici cu siguranta papilele gustative.
Si ca sa nu va mai tin de vorba, va dau chiar acum reteta.
Din nou, eroul principal in acest act culinar este tot KitchenAid-ul meu drag supranumit si Fiara Rosie :),
iar ingredientele sunt urmatoarele:
Pentru sosul caramel aveti nevoie de: cca 200g caramele, ori picaturi caramel, ori amestecate, asa cum am avut eu si 50ml smantana lichida. Daca nu aveti nici una, nici alta, voi posta in zilele urmatoare o reteta de sos caramel preparat in house.
Pentru frosting va trebuie: 150g unt la temperatura camerei, 100g zahar pudra, 3 linguri cacao pudra neindulcita, 1 lingura ness, 3-4 linguri apa fierbinte, o lingurita mix de arome picante (scortisoara, cuisoare, anason, ghimbir, piper si un praf de sare de mare).
Mod de preparare:
Se prepara mai intai sosul caramel: se incalzeste smantana fara a se aduce la fierbere, se adauga caramelele si se amesteca pe bain marie pana se topesc si se omogenizeaza perfect compozitia. Daca iese prea vascoasa compozitia se mai adauga putina smantana, dar numai incalzita in prealabil.
Se prepara frosting-ul astfel: se mixeaza untul cu zaharul, pana ce compozitia devine usor spumoasa si catifelata.Separat, se pune intr-un bol cacao si ness, se adauga 4-5 linguri de apa fierbinte, se amesteca si se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga mixul de arome si se lasa sa se raceasca complet.Se adauga apoi compozitia de cacao si ness peste cea de unt si zahar si se mixeaza impreuna, la inceput la viteza 1, cca 2 minute, apoi se trece la vitezele superioare pana ce compozitia devine usoara si spumoasa.
Montarea:
Se pregatesc mai intai muffinsii carora li se face o "gropitza" in mijloc.Eu am sapat gropitzele cu dispozitivul pentru scos cotoarele merelor, dar puteti folosi si o lingurita mica.
Se umplu gropitzele cu siropul caramel,
apoi se decoreaza cu frosting-ul.
Se servesc imediat ori se dau la rece pana la servire, ca sa nu se lase frosting-ul. Daca le dati la rece, le scoateti la temperatura camerei cu cca 30 de minute inainte de a le servi. Daca doriti un frosting mai rigid, adaugati mai mult zahar pudra. Eu am optat pentru un gust mai light in detrimentul aspectului, dar voi puteti face cum doriti. Oricum vor fi delicioase!
Spor si o zi excelenta!
Etichete:
cupcakes,
frosting,
KitchenAid
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
Extrem de aratoase si cu siguranta delicioase.
Ce bine arata !!! Sint invidioasa (in sens pozitiv, bineinteles) pe ajutorul tau din bucatarie. Sa-l stapinesti sanatoasa, sa faci papa bun cu el si... sa ne inviti si pe noi... Pupici !
Imi lasa gura apa si nu e nici o exagerare .:)
Mi-as linge si ultima picatura de crema de pe degete .:)
Multumesc, Dan si Ionele :)
Multumesc,multumesc, Danielutza draga, asa cum ti-am mai spus, iti doresc sa ai parte cat mai curand si tu de unul la fel, iar daca vii prin tara, cu draga inima va invit la ceva bun pregatit cu Fiara Rosie.
Pupici multi si eu!
Lia draga, nu-s greu de facut, asa ca te rog sa incerci reteta la prima masa festiva cu prietenii ori familia, pentru ca daca-i faci cand sunteti doar voi doi cu siguranta nu va mai puteti opri pana nu-i terminati si va cresteti glicemia :)
ff dragute!
Delicioase!
Tare nostime sunt asa mititele si sunt sigura ca sunt tare bune!
Multumesc Alinutzika :)
Intr-adeva, Any, sunt delicioase :)
Bune rau, Pansy, si spornice cand ai musafiri. Pup!
Trimiteți un comentariu