Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

11 ianuarie 2009

Aricei din aluat de paine cu etape intermediare


La cererea cititorilor si spre bucuria copiilor, am refacut ariceii din aluat de paine si am fotografiat si etapele intermediare.

Va voi prezenta inca o data ingredientele precum si prepararea aluatului.

Pentru 4 aricei maricei avem nevoie de:
500g faina
300ml lapte caldut
50g zahar
10g miere
20g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata (un pliculet)
40g unt moale
10g sare
un galbenus si o lingura de lapte pentru uns
stafide negre pentru ochisori si alt fruct confiat mai rosu-rozaliu pentru botic.

Cum am procedat:
Am preparat aluatul la masina de paine, la programul 7 (framantat si dospit).
Am pus ingredientele in urmatoarea ordine:
laptele caldut, untul moale, zaharul, mierea, sarea, faina si drojdia.

Dupa ce am pus faina, am imprastiat-o usor, uniform peste partea lichida, apoi am presarat drojdia uscata, in asa fel incat sa nu atinga lichidele de sub faina.

Am pornit masina, am selectat programul si gata! Acum asteptam 1,5 ore pana la terminarea programului.

Intre timp am planseta si am infainat-o, am pregatit tavile pe care le-am tapetat cu hartie de copt, am pregatit un galbenus amestecat cu o lingura de lapte intr-un bol si o pensula, o foarfeca si am pastrat o temperatura calduta in bucatarie.

Cand s-a incheiat programul, am rasturnat aluatul pe planseta infainata si l-am impartit in patru bucati. (Daca aveti rabdare, putei face ariceii mai mici si atunci impartiti aluatul in cati aricei doriti sa modelati).

Am format aluatul prelungind o parte pentru botic, am rupt cateva bucatele din care am format piciorusele, am montat ochisorii si boticul....

si am inceput modelarea tepisorilor, asa cum se vede in imaginile urmatoare:

Pentru ca data trecuta am fost mai "miloasa" si am ciupit mai usor cu forfecuta iar tepisorii au iesit mai culcati, de data asta am patruns mai adanc cu varful forfecutei si am facut tepii mai "sanatosi".

Tepisorii se taie intercalat, astfel ca in randul al doilea taiem intre tepisorii din randul intai, si asa mai departe...


Dupa ce am terminat modelarea tepilor, trecem la ungerea ariceilor cu galbenus si lapte... cu grija, sa nu culcam tepisorii...


Dupa ce i-am uns bine, ii acoperim cu un prosop curat si ii mai lasam sa creasca cca 15 minute, timp in care incalzim cuptorul.

Asa aratau dupa ce au crescut:


I-am introdus in cuptor si i-am lasat la foc potrivit spre mic cca 20 min. dupa care i-am scos din cuptor si aratau astfel:


Mult succes tuturor celor care incearca aceasta reteta!

08 ianuarie 2009

Maya intr-o pozitie "fireasca" de somnic

Draga de ea, iubeste tare mult acest halat portocaliu pe care il imbrac dupa dus. Atat de mult il iubeste ca pur si simplu se agata de mine si adoarme instantaneu in cele mai ciudate pozitii, imobilizandu-ma de fiecare data pentru cateva minute.

07 ianuarie 2009

Premiul TI GATO RIGOLO DE NOEL

Clipe dulci si parfumate a castigat concursul Christmas funny cuppy "TI GATO RIGOLO DE NOEL" cu Stelute sarbatoresti pentru Craciun!!!

Juriul a fost format din:
Sha - A Flavor Capture de France
Grace – Piggy’s Cooking Journal de Arabie Saoudite
Linda – Make Life Sweeter des Pays-Bas
Jasmine – Jasmine cuisine du Canada (gagnante du dernier concours)
Tarzile – Tarzile.com du Canada (gagnante du dernier concours)
Vibi - La casserole carrée du Canada
Les gourmandises d’Isa du Canada

Multumesc juriului pentru apreciere!

04 ianuarie 2009

Christmas jelly cake



Acest desert aspectuos, in forme de stelute si inimioare, gustos si sanatos l-am gandit pentru masa de Craciun.
Numai ca, avand in vedere cererea mare de cozonaci pe care i-am produs in doua randuri, am amanat realizarea acestuia pentru noaptea de Anul Nou.

Iata ce am folosit: o punga zmeura congelata de 450g, 5 fructe kiwi, o cutie lapte de cocos de 250ml, 7 pliculete gelatina de la dr. Oetker (eu am avut numai alba, dar puteti folosi colorata), 7 linguri zahar gelifiant de la dr. Oetker.

Cum am procedat:
Am pasat fructele de zmeura (le puteti mixa) apoi le-am pus pe foc mic cu 3 linguri de zahar gelifiant. Intre timp am pregatit gelatina, 3 pliculete cu 3 linguri de apa rece si am lasat-o cateva minute sa se umfle, apoi am rasturnat-o peste zmeura si am amestecat incontinuu.
Cand a dat in fiert am luat vasul de pe foc amestecand in continuare. Am pus vasul intr-un alt vas cu cuburi de gheata si am amestecat pana s-a racorit bine.

In alt vas am pus laptele de cocos cu o lingura de zahar gelifiant si l-am pus pe foc mic, pana am pregatit gelatina, folosind de data asta doar un pliculet. In continuare am procedat la fel ca la zmeura.

Am curatat apoi fructele de kiwi, le-am pasat, le-am pus intr-o craticioara cu 3 linguri de zahar gelifiant, apoi am adaugat 3 pliculete de gelatina folosind acelasi procedeu ca si la zmeura.

Cand toate trei compozitiile au fost gata si racorite bine, am procedat astfel: am umezit formele cu putina apa rece (pentru ca le-am scos cam greu din forme, data viitoare voi incerca sa le ung cu putin unt topit sau alt fel de grasime), apoi am asezat un strat din jeleul de zmeura si am introdus formele la frig.

Aici sunt formele folosite, cea rosie cu inimioare si cea albastra cu stelute.

Dupa doua ore am scos formele si am asezat inca un strat, mai subtire, de data asta din laptele de cocos si am introdus formele din nou la frig.

Dupa inca doua ore am scos formele si am asezat stratul de jeleu de kiwi, pana s-au umplut formele si le-am dat la frig pana a doua zi.

A doua zi am scos formele, le-am trecut usor pe deasupra unei lumanari (mai pot fi asezate foarte rapid intr-un vas cu apa fiarta) si am procedat la scoaterea jeleurilor din forme. A fost putin cam migalos, pentru ca nu le-am inchegat foarte tare.

Jeleurile in forma de stea, de exemplu, au fost putin compromise, dar cele in forma de inima au iesit aproape perfecte.

Data viitoare voi incerca si alte metode, poate chiar sa le inghet, pentru ca sunt sigura ca si in forma inghetata ar fi un dulce deosebit.

Cand le-am servit, am presarat in farfurioara si cateva bombonele sidefii.


Oricum, acest desert a fost super, super apreciat :)

PostScriptum:

Pentru Mihaela si alte fete care m-au intrebat despre produsele: zahar gelifiant si lapte de cocos, atasez fotografia ambalajelor cu specificatia ca ambele produse le-am achizitionat de la Mega Image.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase