Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

05 iunie 2009

Salata de vinete II - Sugestie de decorare


Salata de vinete este preferata familiei in orice anotimp, asa ca o prepar destul de des, dar o fotografiez destul de rar :):) De data asta m-am gandit ca merita sa-i fac o poza, care va poate inspira si pe voi.


Repet aici si reteta, ca sa n-o mai cautati in alta parte a blogului.

Ingrediente:

4 buc. vinete mari si frumoase (adica netede si inchise la culoare), 5 buc. dovlecei de marime medie, 100ml ulei de masline, sucul de la o jumatate lamaie, una-doua cepe taiate foarte marunt si sare dupa gust.

Cum o prepar eu:

Am copt vinetele doua cate doua, pe o paleta speciala cu maner asezata pe ochiul de aragaz, si le-am rasucit pe toate partile pana s-au copt. Dovleceii i-am spalat si i-am curatat, apoi i-am taiat rondele de 2-3 cm si i-am fiert in apa cu sare cca 15 minute.
Dupa ce s-au fiert dovleceii i-am scos cu o paleta si i-am pus intr-o strecuratoare asezata pe un vas in care sa se scurga zeama. Dupa ce s-au copt vinetele, le-am scos din coaja cu o lingura de lemn si le-am adaugat in strecuratoare ca sa se scurga.
Le-am lasat la scurs cam o ora.
Dupa ce s-au scurs bine, le-am pus intr-un vas mai mare si le-am mixat la viteza mica, adaugand treptat uleiul. Inainte sa incep mixatul, am pus si sarea.

Dupa ce am inglobat uleiul, am adaugat zeama de lamaie si ceapa taiata marunt si am mai amestecat putin cu lingura de lemn.

Am asezat salata in vase si am decorat-o cu rosii cerise, asa cum se vede in fotografii.

Pofta buna!!

04 iunie 2009

Clatite Good morning


Tot in seria de clatite preparate in we trecut sunt si acestea care merg foooarte bine consumate la micul dejun.

Ce am folosit:

Pentru 6 clatite:
2 oua, 150ml lapte,30g unt, 200g faina, 50g telemea rasa, cateva fire tocate de marar.

Pentru umplutura:
200g ciuperci feliate inabusite in doua linguri de ulei de masline si doua fire de ceapa verde tocata, doua oua fierte tare decojite si feliate, 20 masline fara samburi taiate jumatati, 200g sunca taiata cubulete, 200g telemea rasa, 6 linguri smantana sau iaurt.

Clatitele le-am preparat astfel:
Am pus la incalzit laptele cu untul pana s-a topit, fara sa dea in clocot, apoi l-am lasat la racit. Am batut cele doua, apoi am adaugat faina si laptele in fir pana la incorporare completa, am adaugat branza telemea rasa si mararul tocat.
Am copt clatitele pe ambele parti in tigaia teflonata si le-am asezat una peste alta ca sa-si pastreze temperatura.

Am pregatit umplutura astfel:
Am inabusit ciupercutele taiate impreuna cu firul de ceapa tocat in doua linguri ulei de masline, am adaugat sare, piper, apoi le-am lasat la racit.
Am fiert doua oua tari, le-am decojit si le-am feliat.
Am ras telemeaua, am taiat maslinele jumatati si am pregatit borcanul cu smantana.

Apoi am trecut la umplut astfel:
Am uns mijlocul fiecarei clatite cu o lingura de smantana, am asezat pe o jumatate de clatita ciupercutele inabusite, apoi sunca taiata, maslinele, felii de oua si o lingura de telemea rasa, apoi am acoperit cu cealalta jumatate de clatita, pe fiecare in parte,


apoi le-am asezat in tava tapetata cu unt si hartie de copt asa cum se vede in imaginea alaturata.

Le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, apoi le-am scos, le-am asezat pe farfurii, le-am ornat cu ketchup, am presarat oregano si.... pofta buna!


Aici un detaliu:


Si o sectiune:


Cred ca v-am facut pofta?!

03 iunie 2009

Clatite maron cu crema de vanilie si fructe


Asa cum v-am mai zis, we trecut m-am jucat putin pe tema clatitelor, asa ca acum va voi oferi o varianta dulce, clatite cu cacao, crema de vanilie si fructe proaspete.

Un desert savuros si aspectuos pe deasupra.

Iata ce am folosit pentru 6 clatite:
2 oua, 150ml lapte, o lingura zahar, 30g unt, 200g faina, o lingura plina cacao, 2 pliculete zahar vanilinat (pentru cine prefera, se poate adauga si esenta de rom)

Pentru umplutura am folosit:
1 plic Crema pentru tarte cu fructe de la Dr. Oetker, 250ml lapte rece, un kiwi, 4 caise mari, 10 capsuni, doua linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.

Cum am procedat:
Am pus la incalzit laptele cu untul pana s-a topit, fara sa dea in clocot, apoi l-am lasat la racit. Am batut cele doua oua cu zaharul, faina, cacaua si laptele in fir pana la incorporare completa, am adaugat apoi si zaharul vanilinat.
Am copt clatitele pe ambele parti in tigaia teflonata si le-am asezat una peste alta, apoi le-am acoperit ca sa-si pastreze temperatura si sa nu se usuce.

Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic, apoi am trecut la asamblare.

Trei clatite le-am impachetat astfel: am pus in centru doua linguri de crema, am asezat bucati de fructe si am impaturit, aducand laturile opuse ale clatitei spre centru lasand o fereastra in mijloc sa se vada fructele, asa cum se vede in imaginea de mai jos:


Dupa ce s-a racit, se poate pudra cu zahar vanilinat pentru un aspect mai cool :):)


Alte trei clatite le-am impachetat in forma de cornet, sau cornul abundentei, astfel: am pus crema in partea dreapta, am asezat fructele frumos apoi am indoit marginea stanga spre centru si laturile alaturate una peste cealalta, lasand partea dreapta cu fructele sa se vada, asa ca in imaginea urmatoare:



Dupa ce s-a mai racit putin, am presarat zahar pudra cu aroma de vanilie.


A fost un desert delicios!

02 iunie 2009

Traistute cu ciuperci


In we trecut m-am distrat putin pe tema clatitelor, asa ca iata ce am produs:

Pentru 6 clatite avem nevoie de:
2 oua, 150ml lapte,30g unt, 200g faina, 50g telemea rasa, cateva fire tocate de marar.

Pentru umplutura avem nevoie de:

200g ciuperci feliate inabusite in doua linguri de ulei de masline si doua fire de ceapa verde tocata, doua oua fierte tare decojite si feliate, 20 masline fara samburi taiate jumatati, 200g sunca taiata cubulete, 200g telemea rasa, 6 linguri smantana sau iaurt.


Clatitele le-am preparat astfel:

Am pus la incalzit laptele cu untul pana s-a topit, fara sa dea in clocot, apoi l-am lasat la racit.
Am batut cele doua, apoi am adaugat faina si laptele in fir pana la incorporare completa, am adaugat branza telemea rasa si mararul tocat.
Am copt clatitele pe ambele parti in tigaia teflonata si le-am asezat una peste alta ca sa-si pastreze temperatura.

Am pregatit umplutura astfel:

Am inabusit ciupercutele taiate impreuna cu firul de ceapa tocat in doua linguri ulei de masline, am adaugat sare, piper, apoi le-am lasat la racit.
Am fiert doua oua tari, le-am decojit si le-am feliat.
Am ras telemeaua, am taiat maslinele jumatati si am pregatit borcanul cu smantana.

Apoi am trecut la umplut astfel:

Am uns mijlocul unei clatite cu o lingura de smantana, am adaugat ciupercutele inabusite, apoi sunca taiata, maslinele, felii de oua si o lingura de telemea rasa.


Am strans apoi clatita ca pe o bocseluta si am legat-o cu un fir de patrunjel verde, asa cum se vede in imagine.


Le-am asezat pe un vas de servit si am decorat cu frunzulite de patrunjel verde.


Ne-a placut tare mult acest aperitiv :) si ca aspect si ca gust.
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase