![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyaKxy0JCwZ15CycQM94D-U8vdNlobFfnsOdz6Qz6jxG-jv3mi0upHWA5pxmaHEA2GMMUXPAmbBgZ5Nq_bg04jDTFjmIjMBLURCgRmPikYGtFjAao1LW6Ch6NtY98iHEPzx3B03Xra71I/s400/dana2dor2_gustare-calda_02_380w.jpg)
Pentru cina de Dragobete am pregatit si o gustare calda care a cuprins alaturi de cativa cartofi umpluti si aceste ciupercute umplute, decorate festiv special pentru aceasta seara deosebita.
Ce am folosit:
12 ciupercute proaspete, de marime medie, o ceapa, cca 50g unt, 9 feliute de cascaval afumat, 5 rosioare cherise, doua linguri smantana, o cescuta lapte, o lingura faina, sare, piper, patrunjel verde, un cubulet branzica gorgonzola si o lingurita zeama de lamaie.
Cum am procedat:
Am spalat bine ciupercutele si le-am scos coditele. Am ales 9 buc. frumoase, atat cat sa umple vasul termorezistent pregatit.
Am uns vasul cu unt si am asezat cele 9 ciupercute cu cupa facuta de codite in sus, iar in cupe am pus cate o bucatica de unt, am presarat cu sare si am bagat vasul in cuptorul preincalzit.
Apoi am tocat marunt ceapa, coditele si restul ciupercutelor si le-am pus la inabusit intr-o craticioara cu un cubulet de unt de cca 25g.
Intre timp am pregatit un sos din cele doua linguri smantana, o lingura faina, sare, piper, patrunjel tocat pe care l-am diluat cu o cescuta de lapte.
Dupa ce s-au inmuiat ciupercutele din cratita am adaugat sosul si am amestecat continuu pana s-a legat. Am gustat si am mai adaugat un cubulet de branzica gorgonzola si o lingurita zeama de lamaie pentru un gust mai picant.
Cand a fost gata sosul am verificat si ciupercutele din cuptor care tocmai se facusera, adica se inmuiasera putin.
Am scos vasul, am pus in cupele ciupercutelor cate o lingurita plina de ciulamaluta din codite, am asezat o felie de cascaval afumat deasupra si o jumatate de rosie cerise.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjW1yOt-nFF6d_lD08yEcPR-YR3xumuuy5vnvIU1rmqsnDO85oG_oRGcKB-cLiSsuhAamjMrXGFg7gRSuhrt4_wBuZxwPY6CXd4i9tL7KkV2vPPHu3ucsx2ra8sKw1Gj9-ZZjh8bHsGzu4/s400/dana2dor2_ciuperci-umplute3_01_380w.jpg)
Am introdus din nou vasul in cuptor pentru cca 10-15 minute, cat sa se topeasca cascavalul.
Si iata cum au iesit:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6Nx-aWLn8eg6mI69swleqezlzRbXYZ4EsqAykQdm_AMeDBjcFHdXplOPnQ5JPHECO7-1QjGz_ZSBccK8o7Y9BBmHiXHzmn-s8XpVcz5e2ii2fPl_gS_ogG90te1Uv6W_iGfsrmif3y-Q/s400/dana2dor2_gustare-calda_01_380w.jpg)
Le-am servit ca gustare calda, alaturi de cartofi umpluti (reteta in curand) si un vinulet strasnic.
Un comentariu:
Multumesc Vincent, am dat curs invitatiei!
Trimiteți un comentariu