24 februarie 2009
Prajituri tiramisu in forma de inimioare
Tot pentru cina de Dragobete, am mai pregatit aceste prajiturele sau mini tortulete tiramisu.
Si pentru ca aveam cateva bobite de zmeura in frigider, le-am ornat cu cate o bobita pe fiecare.
Descrierea retetei o voi posta in cel mai scurt timp.
Post scriptum:
Am revenit cu reteta:
Ce am folosit:
pentru blat:
2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar, o lingurita ulei;
pentru crema:
o cutie crema tiramisu de la Dr.Oetker, 200ml lapte, 100ml smantana dulce, o lingurita ness.
pentru insiropat:
o cescuta mai mare cu cafea preparata, indulcita si "imbunatatita" cu o lingura de coniac.
Cum am procedat:
am separat albusurile de galbenusuri, am frecat galbenusurile cu o lingura de zahar si o lingurita ulei, am batut albusurile spuma tare, am adaugat un praf de sare, apoi o lingura de zahar si le-am batut din nou pana s-a dizolvat zaharul, apoi am amestecat cele doua compozitii usor, cu o lingura de lemn, iar la urma am adaugat si faina in ploaie si am amestecat usor pana la omogenizare.
Am intins apoi aluatul pe spatele tavii tapetate cu hartie si am introdus la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min.
Intre timp am preparat crema conform indicatiilor de pe plic. In plus eu am mai adaugat o lingurita de ness pentru un plus de aroma.
Am preparat apoi si o cafea pe care am indulcit-o si am "imbunatatit-o" cu o lingura de coniac, pentru insiropare.
Pentru montare:
Cu o forma de patiserie am decupat inimioare in foaie de blat coapta si racita.
Am asezat apoi in straturi inimioare din blat pe care le-am insiropat cu cafea, apoi crema tiramisu, iarasi inimioare de blat, insiropat, crema tiramisu, iar peste ultima inimioara nu am mai pus crema si am presarat cacao cu ajutorul unei canite cu sita speciala pentru asa ceva.
Si pentru ca parca mai trebuia ceva, am gasit in frigider niste bobite de zmeura care s-au potrivit de minune ca ornament pentru inimioare. Dar sa stiti ca nu numai ca aspect ci si ca asociere de arome a fost o alegere deosebita.
Iata si o sectiune, pentru ca gata, a inceput festinul !
Delicioase!!!!
Etichete:
desert,
Prajituri,
Valentine's day
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Ce inimioare superbe!
Foarte frumos,Dana!Felicitari!
Sa ai un Dragobete asa cum ti-l doresti!Te pupic dulcic!
Dragobetele a trecut dar vine 1 martie...un martiosr pentru tine si blogul tau.
Mărţişor, dar deosebit!
Să iubeşti şi să fii iubit,
Doamne, ce dar deosebit,
să ai cine să te asculte
când spui vrute şi nevrute.
Să-i pui sufletul în palmă
şi să-i simţi privirea calmă,
răsărind din firea caldă
topind nămeţi de zăpadă.
Să îţi sădească-n suflet dor,
al Veşniciei mărţişor,
să-ţi dea aripe măiastre
zbor spre zările albastre.
Doamne, fă-mă primăvară,
fă-mă stea în prag de seară,
fă-mă umbră-n zi cu soare,
fă-mi iubirea mărţisoare!
Mărţişoare de credinţă
de dor şi recunoştinţă,
Doamne, ce dar deosebit
Să iubeşti şi să fi iubit!
Ce frumoase sint inimioarele. M-am indragostit de ele. Felicitari... si sa fii mereu iubita...
Multumesc Iulia :)
Si tie un Dragobete bucuros si dragastos :):)
Pupici!
Sorin, chiar m-ai dat gata!
Superba poezioara si darul tau este deosebit de bine primit.
Iti doresc si tie un Dragobete fericit si sa fii iubit pana la adanci batraneti!
Danelutza multumesc tare :)
Si tu sa fii iubita si fericita pana la adanci batraneti!
Pupic!
Hello Dana, merci de vizita si urari; la fel iti doresc si tie.
Intrebare: de unde esti?
Bucuresti sau Arad?
Hello, Nina!
Desi iubesc Ardealul, eu sunt din Bucuresti. Aici m-am nascut, de altfel. Parintii mei au locuit in Ardeal insa o o lunga perioda inainte sa ma nasc...
Sper ca ai avut un Dragobete pe masura acestor inimioare superbe! :)
Da, Miha, intr-adevar am avut o seara de Dragobete minunata... pe masura tuturor preparatelor pe care intr-un exces de zel le-am pregatit.
Au mai ramas destule si pe maine, asa ca vom prelungi Dragobetele cu inca o zi :)
De fapt o vom tine tot asa pana pe la mijlocul lunii Martie, pentru ca vine si martisorul si 8 martie si ziua mea de nastere... o adevarata fericire pe capul meu :):)
Trimiteți un comentariu