Asa cum v-am promis am revenit cu reteta pentru Crap la cuptor cu garnitura de cartofi natur, preparat din meniul de Martisor.
Iata ce am folosit:
doua rondele maricele de crap romanesc proaspat, o ceapa rosie, un morcov, un ardei gras verde, o lingurita usturoi granule, sare, cateva boabe de piper, 3 frunze de dafin, 2 linguri ulei de masline, o cescuta de vin alb, o jumatate de lamaie feliata si sucul de la cealalta jumatate si o lingurita arome pentru preparate din peste.
Cum am procedat:
Am spalat bine rondelele de peste, apoi le-am uscat cu un prosop de hartie.
Intr-o farfurie intinsa am amestecat o lingurita de sare, o jumatate lingurita piper, o lingurita granule de usturoi si doua lingurite arome pentru preparate din peste.
Am uns rondelele de peste cu ulei de masline si le-am tavalit prin mixul de arome apoi le-am asezat intr-un vas termorezistent.
Am turnat deasupra o cescuta de apa si am presarat peste rondele ceapa, morcovul si ardeiul gras si o jumatate de lamaie taiate rondele, zeama de la o jumatate de lamaie, vreo 10 boabe de piper si 3 frunze de dafin.
Am introdus vasul in cuptorul incalzit pentru 15 minute, dupa care am mai turnat deasupra o cescuta de vin alb si am mai lasat 10 minute.
Intre timp am pregatit cartofii.
I-am spalat, curatat si taiat cuburi potrivite, apoi i-am fiert in apa cu putina sare.
Dupe ce au fiert, i-am scurs de apa si i-am asezat intr-un bol si am presarat peste ei patrungel verde tocat.
Mod de prezentare: o bucata de peste iar alaturi cartofii natur cu fulgi de patrunjel verde.
Din pacate, n-am mai avut timp sa fotografiez nici vasul scos din cuptor si nici farfuriile, pentru ca ai mei asteptau cu nerabdare sa devoreze preparatele!
03 martie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Multumesc, Sorina!
Si tie o primavara minunata:)
Dana, daca nu pun vin, are ceva? Sau pot inlocui vinul cu ceva fara alcool?? As vrea sa incerc reteta, dar fara sa ii stric farmecul si mi-e teama ca se pierde farmecul daca nu o fac exact cum ai scris tu! :-)
Nu se pierde prea mult, daca nu pui vin. Poti sa pui zeama de la o lamaie in locul vinului si va iesi sigur foarte bun.
Trimiteți un comentariu