03 martie 2009
Tort diplomat cu piersici, capsuni si kiwi
Tare a mai fost bun si usor acest tort primavaratec pregatit pentru meniul de Martisor - si iute, iute s-a mai topit!
Iata ce am folosit:
20 buc. piscoturi (cumparate de la AnaPan, pentru ca sunt mult mai fine si mai pufoase, iar rezultatul este pe masura), un borcan compot de piersici, doua plicuri Crema de vanilie pentru tarte cu fructe de la Dr.Oetker, 400ml lapte, o cutie Creme Patisserie de 500ml de la Meggle, 8 capsuni maaari, si un kiwi.
Cum am procedat:
Am separat piersicile de zeama si le-am scurs bine-bine.
Am pregatit un vas dreptunghiular termorezistent potrivit ca dimensiune cu tava pe care urma sa asez tortul, si l-am tapetat cu folie alimentara lasand cu generozitate margini in afara vasului pentru a putea acoperi vasul dupa ce l-am umplut.
Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic, apoi am adaugat - amestecand usor cu o lingura - si cubulete de piersici din compot (eu am folosit cca 6 jumatati de piersica).
Am batut apoi frisca (cu Creme Patisserie am obtinut o frisca excelenta!) si am bagat-o in frigider pana la montare.
Montarea tortului:
Am asezat in vasul tapetat cu folie alimentara mai intai un strat de piscoturi inmuiate in zeama de compot de piersici, apoi am asezat crema toata, iar peste ea inca un strat de piscoturi inmuiate si am acoperit cu marginile foliei apasand usor pentru o forma compacta. Am introdus vasul in frigider pentru minimum 5 ore (eu l-am lasat de pe o zi pe alta).
Am scos apoi vasul, am indepartat marginile foliei care acopereau tortul si am rasturnat tortul pe tava pregatita (am asezat tava peste vas si am rasturnat brusc, intr-o singura miscare).
Am ornat tortul cu frisca si fructe asa cum se vede in imagine. Puteti folosi si alte fructe sau alte tipuri de ornare, dupa imaginiatie.
Dupa cum probabil ati observat, am facut o obsesie pentru asocierea de culori: alb, rosu, verde... Daca ma intrebati, nu as putea motiva altfel obtiunea mea, decat ca mi se pare o asociere vesela si placuta ochiului...
Aici am apucat sa fotografiez o portie.... ca sa vedeti si in sectiune...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
18 comentarii:
Vesel si racoros ! Chiar ca e o idee buna un tort diplomat.Si eu parca m-am saturat de ganache, cioco si iar cioco.(mi-a placut ce martisor ai primit, deja ai inceput o primavara frumoasa si "iubacioasa")
Nu se poate.
Arata prea bine.
Iti urez si eu o primavarm minunata si ti-am lasat o melodie pe blogul meu. Sper sa-ti placa.
A fost chiar excelent, Flori, desi am simplificat putin reteta si am folosit prafuri, dar sotul meu mi-a cerut sa nu ma complic prea mult cu bucatareala, mai ales de "zilele mele" :)
Multumesc, Didona, pentru vizita si pentru urari! Si eu iti urez o primavara superba!
Acu' plec sa-ti vizitez blogul :)
Arata super bine,chiar prea bine;))yami yami
Felicitari!
Multumesc Mamichan!
Nota 10, Dana!
Arata senzational!
Dana, ce surpriza placuta, iti multumesc mult de urari. Si eu iti doresc multa sanatate, voie buna si mult soare in suflet.
Ce minunatie de tort ...mmmmmm....martisor culinar adevarat :-) Te pup !!!
Bun, bunut si tare apetisanta sectiunea. Nu pot spune decat wow!
Si eu folosesc piscoturile de la Ana, sunt tare pufoase, de multe ori in ajun de sarbatori imi fac rezervare pentru ele, caci se vand rapid.
Pupicei!
Multumesc, Sabina, pentru nota :)
Si ai mei mi-au dat tot 10 dupa ce l-au devorat :):)
Multumesc de vizita si aprecieri, Gabi! Cand vin de la o maestra ca tine, ma simt onorata!
Pupicei multi si eu!
Pupici, Ginette!
Multumesc de vizita si comment :)
Data viitoare te rog pune si niste servetele pentru cei care saliveaza degeaba...
:)
Rodica draga mea, imi pare rau ca am provocat asemenea reactie.
Intentia mea cu acest blog este sa transmit ca... se poate :)
Doua creme, "cinci" piscoturi si un pic de pasiune... si gata!
Am intrat la tine pe blog si mi-a placut ce am gasit, asa ca te-am trecut la "urmarite" :)
Te imbratisez cu drag!
Buna, Dana, iti intorc vizita.
Ai fotografii foarte frumoase, iar tortul arata minunat.
Multumesc de vizita si de comment, Radu! Te mai astept :)
Ce culori!Arata de-ti vine sa musti din diplomatul ala!
Ha,ha, Maya!
Chiar a fost devorat pe loc, in liniste, doar cu mici mormaieli de placere :)
Cred ca il voi reedita foarte curand!
Trimiteți un comentariu