![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZg1V2JPti5lkjrpl8nyKnM27O7Iq-9EdUW28tWrtEhqCv2k74AfKBRBeAvh1nztCQrhwUhBeodVVuyqhe1sQzdIPEhMZxnubxX0Gav2CqnyUw5Fg6Gq6DeEjdKVMdAxdYu2khq-wp1WIE/s400/dana2dor2_briose-caramel_04_380w.jpg)
V-am povestit acum cateva zile ca am primit un pachetel cu ingrediente e savuroase de la organizatoarele concursului Christmas funny cuppy "Ti gato rigolo de Noel".
Si pentru ca am amanat prea mult folosirea lor, m-am gandit sa prepar astazi ceva dulce din aceste ingrediente savuroase.
Dedic aceste briose-muffins-cupcakes organizatoarelor concursului, membrilor juriului si tuturor iubitoarelor de frumos si gustos culinar!
Iata ce am folosit pentru 12 buc.:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
200g unt la temperatura camerei
o lingurita si jumatate praf de copt
1/2 cana merisoare uscate
1 lingurita brandy/whiskey
2 pliculete zahar vanilinat
o lingurita coaja rasa de lamaie
un praf de sare
Cum am procedat:
Am pus mai intai merisoarele la inmuiat intr-un bol cu apa fiarta impreuna cu o lingurita de St.Remi Napoleon brandy (puteti folosi orice fel de brandy sau whiskey).
Am mixat untul cu zaharul pana ce compozitia a devenit spumoasa iar zaharul s-a topit complet, apoi am adaugat cate un ou, incorporandu-l usor, pana la ultimul.
Am adaugat apoi faina, praful de copt dizolvat cu o lingura de zeama de lamaie si am incorporat-o amestecand usor cu o lingura.
Am adaugat apoi vanilia si coaja de lamaie, apoi merisoarele scurse si uscate pe un servet de hartie.
Am pus aluatul cu lingura in cupele de hartie pentru briose, umplandu-le doar pe jumatate si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.
Intre timp am pregatit pentru ornare, la bain marie, o glazura caramel din picaturile primite (vezi foto) si una de ciocolata neagra dintr-o tableta de ciocolata razuita.
Brioselor glazurate cu caramel le-am adaugat si fundite din caise uscate feliate.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU26mLXiPM7lFmCCenDf9Vc7Kjd-ML3zZA0yGGxro9pjh_86xwS0UeqnUYEJT6KdDxU75OM_SEHPKPkVqZ_hi-4FbOcvGu2TMI_QB9vO2dLMboFNcgL7wIT5AgBWMiNE-7eVjCCXgxQXwr/s400/dana2dor2_briose-caramel_05_270w.jpg)
Si iata cum arata "mandretele" de briose, muffins, cupcakes... coafate in blonde si brune.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_JQGgSSJ1W-k3hOE_ux3n9wQCSe4TfzaLEstc0Mtcg3tq058-mZI2egsBdPHFELV5LV6YFW25DT3ua_yisRiIgJVdnwcj-2J09olGXsDBz1EmM28y7wu47JBTdkSpXODVAFTKsTqbMCT4/s400/dana2dor2_briose-caramel_07_270w.jpg)
Si aici o sectiune, ca sa vedeti merisoarele:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQZq9yE4uCNt8G6tBiJNcyVwXR2a6RXFs-8wAOwUuvUkpqlQXK0xbAbzLLPK2OSkUHslBAIZ4TrXPi7bl1qs8lOE2q2DSYC_uZiUvBHlSeiQDjPQ8ff-FtRceMKQl4cSbfEbd6m58PR8Eu/s400/dana2dor2_briose-caramel_08_270w.jpg)
Au iesit foaaarte gustoase, aromate si pufoase! Daca nu ma credeti, incercati si voi reteta:)
11 comentarii:
La cum arata cred ca au fost delicioase!!!
Felicitari si pentru premiu....pozele tale sunt minunate...toata admiratia mea :)
Da, Lory, au fost foooarte bune.
Multumesc de vizita si de vorbele frumoase.
Sectiunea e mortala, moaama ce-mi ploua in gura.
Eu nu am merisoare dar zic ca le pot inlocui cu altceva, nu-mi vine acum in minte. Multam!
Si, nu in ultimul rand, felicitatiuni pentru premiu! Il meriti!
Te pup mult!
Ah, da? Inseamna ca m-am razbunat pentru placintoasa ta :):) ca si eu mereu fac balta cand trec pe la tine :)
Gabitza draga, merisoarele sunt ceva intre macese, coarne, cirese, visine, pe-acolo.
Sunt dulci-acrisoare, deci ca sa atenueze dulceata brioselor cred ca ar merge ceva acrisor.
Insa, la urma urmei, merg si cu stafide ametite in baie de coniac si zeama de lamaie.
M-am pornit cu ideile, ca am multe, timp nu prea am sa le aplic :(
Pup si spor la trebi!
very nice you little cakes!
La mine pe blog ai cateva premii care abia asteapta sa fie ridicate. Multi pupici !!!
@ Welcome, Mary!Thanks!
@ Wau, Sorina, ce surprizaaaa!
Multumesc mult ca te-ai gandit la mine. Pupici multi si eu! Acu' ma duc sa le ridic!
ce frumoase sunt, Dana, felicitari! Blogul tau e o sarbatoare pentru ochi! Am lansat un concurs culinar pe care il gazduiesc pe blogul meu, viziteaza-ma daca vrei sa participi.
Pak Karamu reading your resepi
Welcome, Pak Karamu :)
Wow! The dough looks so soft and yummy! I'll translate and copy the recipe!
Trimiteți un comentariu