02 aprilie 2009
Cranberry muffins - Briose cu merisoare
V-am povestit acum cateva zile ca am primit un pachetel cu ingrediente e savuroase de la organizatoarele concursului Christmas funny cuppy "Ti gato rigolo de Noel".
Si pentru ca am amanat prea mult folosirea lor, m-am gandit sa prepar astazi ceva dulce din aceste ingrediente savuroase.
Dedic aceste briose-muffins-cupcakes organizatoarelor concursului, membrilor juriului si tuturor iubitoarelor de frumos si gustos culinar!
Iata ce am folosit pentru 12 buc.:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
200g unt la temperatura camerei
o lingurita si jumatate praf de copt
1/2 cana merisoare uscate
1 lingurita brandy/whiskey
2 pliculete zahar vanilinat
o lingurita coaja rasa de lamaie
un praf de sare
Cum am procedat:
Am pus mai intai merisoarele la inmuiat intr-un bol cu apa fiarta impreuna cu o lingurita de St.Remi Napoleon brandy (puteti folosi orice fel de brandy sau whiskey).
Am mixat untul cu zaharul pana ce compozitia a devenit spumoasa iar zaharul s-a topit complet, apoi am adaugat cate un ou, incorporandu-l usor, pana la ultimul.
Am adaugat apoi faina, praful de copt dizolvat cu o lingura de zeama de lamaie si am incorporat-o amestecand usor cu o lingura.
Am adaugat apoi vanilia si coaja de lamaie, apoi merisoarele scurse si uscate pe un servet de hartie.
Am pus aluatul cu lingura in cupele de hartie pentru briose, umplandu-le doar pe jumatate si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.
Intre timp am pregatit pentru ornare, la bain marie, o glazura caramel din picaturile primite (vezi foto) si una de ciocolata neagra dintr-o tableta de ciocolata razuita.
Brioselor glazurate cu caramel le-am adaugat si fundite din caise uscate feliate.
Si iata cum arata "mandretele" de briose, muffins, cupcakes... coafate in blonde si brune.
Si aici o sectiune, ca sa vedeti merisoarele:
Au iesit foaaarte gustoase, aromate si pufoase! Daca nu ma credeti, incercati si voi reteta:)
Etichete:
aluaturi dulci,
muffins
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
La cum arata cred ca au fost delicioase!!!
Felicitari si pentru premiu....pozele tale sunt minunate...toata admiratia mea :)
Da, Lory, au fost foooarte bune.
Multumesc de vizita si de vorbele frumoase.
Sectiunea e mortala, moaama ce-mi ploua in gura.
Eu nu am merisoare dar zic ca le pot inlocui cu altceva, nu-mi vine acum in minte. Multam!
Si, nu in ultimul rand, felicitatiuni pentru premiu! Il meriti!
Te pup mult!
Ah, da? Inseamna ca m-am razbunat pentru placintoasa ta :):) ca si eu mereu fac balta cand trec pe la tine :)
Gabitza draga, merisoarele sunt ceva intre macese, coarne, cirese, visine, pe-acolo.
Sunt dulci-acrisoare, deci ca sa atenueze dulceata brioselor cred ca ar merge ceva acrisor.
Insa, la urma urmei, merg si cu stafide ametite in baie de coniac si zeama de lamaie.
M-am pornit cu ideile, ca am multe, timp nu prea am sa le aplic :(
Pup si spor la trebi!
very nice you little cakes!
La mine pe blog ai cateva premii care abia asteapta sa fie ridicate. Multi pupici !!!
@ Welcome, Mary!Thanks!
@ Wau, Sorina, ce surprizaaaa!
Multumesc mult ca te-ai gandit la mine. Pupici multi si eu! Acu' ma duc sa le ridic!
ce frumoase sunt, Dana, felicitari! Blogul tau e o sarbatoare pentru ochi! Am lansat un concurs culinar pe care il gazduiesc pe blogul meu, viziteaza-ma daca vrei sa participi.
Pak Karamu reading your resepi
Welcome, Pak Karamu :)
Wow! The dough looks so soft and yummy! I'll translate and copy the recipe!
Trimiteți un comentariu