Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

01 aprilie 2009

Spring Flowers Cupcakes - Briose Flori de primavara




Pentru 8 buc.

Ce am folosit:
3 oua
3 linguri faina
3 linguri zahar
100g unt la temperatura camerei
o lingurita praf de copt
1/2 cana merisoare uscate
1 lingurita brandy/whiskey
1 pliculet zahar vanilinat
o lingurita coaja rasa de lamaie
un praf de sare

Cum am procedat:
Am pus mai intai merisoarele la inmuiat intr-un bol cu apa fiarta si o lingurita de coniac.

Am mixat untul cu zaharul pana ce compozitia a devenit spumoasa iar zaharul s-a topit complet, apoi am adaugat cate un ou, incorporandu-l usor, pana la ultimul.
Am adaugat apoi faina, praful de copt dizolvat cu o lingura de zeama de lamaie si am incorporat-o amestecand usor cu o lingura.

Am adaugat apoi vanilia si coaja de lamaie, apoi merisoarele scurse si uscate pe un servet de hartie.

Am pus aluatul cu lingura in cupele de silicon in forma de floare (vezi aici foto) umplandu-le doar pe jumatate si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

Dupa ce s-au copt, am scos briosele din forme si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp am pregatit glazura din 9 linguri zahar pudra, 3 linguri lapte praf pe care le-am diluat cu o lingurita de apa.
Am pregatit cutiutele cu coloranti alimentari din care am folosit fooooarte putin (luand cu o scobitoare) si am amestecat in cateva capacele putin cate putin, pana am ajuns la nuantele dorite. Eu le-am dorit pastelate :)

Cand s-au racit briosele le-am aplicat mai intai o glazura alba si le-am bagat la frig pentru cateva minute. Apoi le-am scos, le-am asezat din nou pe gratar si le-am pictat petalele, cu o pensula, in culori diferite. Pentru stamine am folosit bombonele decorative.


Pentru ca am avut prea putina cioco alba in dulapiorul minune am facut doar un fluturas din cioco :(( si nici n-am facut poze intermediare, dar puteti vedea pe blogul Laurei etapele!

Va doresc tuturor o Primavara dulce si parfumata!

6 comentarii:

Totoro spunea...

Foarte frumoase briosele si foarte apetisante^-^

Daniela Addario spunea...

Vreau si eu o briosa, o maninc virtual, ca daca le vede fetita mea, sigur vrea si ea si nu ma apuc de lucru acum. Multumesc si pupici !

Dana2dor spunea...

Haa! Bine ai venit pe la mine, Totoro!
Daca te-au impresionat pe tine, inseamna ca intr-adevar mi-au iesit:)
Multam de vizita si mai poftim!

Dana2dor spunea...

Esti poftita la masa, Danielutza draga!
Si cand ai timp si rabdare neaparat sa-i faci si fetitei tale, pentru ca sigur o sa-i placa!

Edith spunea...

Ce frumushele sunt!
Vad ca se scot foarte fain din formele alea micute de silicon (sau asa par.. micute).

Dana2dor spunea...

Edith, nu prea sunt micute formele. Astea verzi in forma de floare sunt chiar mai mari decat o forma obisnuita de briose (au 8cm diametru). Cele cu inimioare si stelute sunt mai mici (au 6cm diametru).
Mai trebuie sa le incerc si la congi, pentru inghetate, sa vad cum se comporta.
Briosele au iesit insa cam prea dulci pentru gustul meu, cred ca trebuia sa pun suc de lamaie in glazura si ar fi mers mai bine.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase