Sambata trecuta, fiind ziua sotului meu, am preparat un tort aniversar. Numai ca, sotul meu fiind destul de conservator, mi-a cerut sa-i fac tortul preferat... va rog sa nu radeti... musuroi de cartita! Offf! Si el ca si nora-mea!
Dar dupa multe negocieri, mi-a lasat totusi libertatea sa imbunatatesc reteta de baza, asa ca a iesit un tort foooaaaarte bun si aromat!
Petrecerea s-a tinut la terasa noastra preferata, Alberi, unde am devenit renumita pentru torturile aduse la fiecare aniversare si din care, bineinteles, ca le servim si pe gazde.
Deci... iata ce am folosit:
2 cutii prajitura "Musuroi de cartita" de la Dr. Oetker
4 oua
1 kg banane
1 litru lapte
500g Creme patisserie - Meggle
1 lingura cacao
1 lingurita ness
400g zmeura
5 linguri nuca de cocos
Cum am procedat:
Am preparat aluatul de blat conform instructiunilor de pe cutie si l-am copt intr-o tava dreptunghiulara, unsa si tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce am scos blatul din cuptor, l-am lasat sa se raceasca bine pe un suport, apoi am taiat cu mare grija sa nu se rupa un capac gros cam de 5 mm si l-am asezat alaturi, pe o alta tava. Daca totusi se va rupe, nu va speriati! Incercat sa pastrati toate bucatile pentru a forma in final capacul tortului.
Marcati apoi cu varful unui cutit un dreptunghi la distanta de 2 cm de margine, in interiorul blatului (decapitat), si scoateti cu degetele miezul blatului, faramitat, pe care il puneti intr-un bol, lasand din blat doar o coaja cat se poate de uniforma.
Asezati apoi felii longitudinale de banane in coaja formata, ca sa o umple cat mai compact. Completati cu bucati de banane orificiile lasate de feliile mai mari.
Abia acum incepeti sa bateti crema din plicurile gasite in cutie, conform instructiunilor de pe cutie.
Dupa ce ati batut crema, asezati-o cu peste banane si dati forma tortului cu o paleta sau un cutit cu lama lata. Asezati apoi deasupra faramiturile de blat pastrate in bol si apasati usor cu palmele pana fac priza buna cu crema.
Se introduce tortul in frigider pana se prepara spumele.
Se prepara spuma de capsuni, astfel:
Se bate creme patisserie, apoi se imparte in doua boluri.
Se mixeaza apoi zmeura si se adauga intr-un bol cu frisca batuta, omogenizandu-se cu grija.
Pentru spuma maron, se adauga o lingura de cacao si o lingurita de ness in cealalta jumatate de frisca si se omogenizeaza.
Nuca de cocos se pune intr-o tigaie teflonata si se rumeneste putin, apoi se lasa sa se raceasca.
Acum se scoate tortul din frigider si se continua montarea.
Se aseaza un strat de spuma de zmeura, apoi se aseaza capacul.
Se tapeteaza apoi tortul cu spuma maron si se orneaza cu nuca de cocos rumenita.
Eu am scris si urarile de rigoare cu ciocolata topita si am adaugat cateva drajeuri de cioco in ton.
A fost un tort delicios, aromele de banane, zmeura si ness s-au imbinat perfect, iar nuca de cocos rumenita a dat tortului o nota exotica.
Petrecerea abia la inceput...sarbatoritul lipseste pentru ca face poze...
Un colt de tort... ramas dupa taiere...ca sa vedeti sectiunea...
11 comentarii:
Wow,ce-mi vad ochii...ce minunatie de tort.Sunt sigura ca a fost foarte racoros si aromat.Cu putina intirziere...LA MULTI ANI! norocosului sot.Felicitari ,Dana!
Multumesc de urari, Julia :)
A fost intr-adevar gustooos si racoros, mai ales din pricina spumei de zmeura usor acrisoara care a compensat gustul putin prea dulce - dupa mine - al bananelor.
Foarte bine arata imi place mai ,mai ales ca imi plac banenele cred ca ar trebui sa il incerc.
Bine ai venit, Sanditza!
Incearca-l, pentru ca e foarte bun!
Si pe urma sa-mi spui si mie cum ti-a placut :)
La multi ani sotului tau! Cred ca tortul a fost super delicios. Dupa cum arata, mmmmmm
Multumesc, Nana!
Asa este, a fost delicios!
La multi ani sotului Dana!Sa-ti traiasca!
Tortul arata super,cred ca a fost tare gustos!
Felicitari!
Hello Dana,
La Multi Ani sotului in primul rind!
Foarte frumos si tortul, bravo, bravo pentru tot ce faci Dana draga!
Ti-am admirat si foto cu trandafirii si florile si toate pozele. Excelent si relaxant pentru citeva minute la mine, Acum fug cu treburi! mai vin..
XOXO
Multumesc de urari, Mirela!
Buunutz tare tortul, il recomand mai ales celor care iubesc aroma de banane.
Hello, Nina!
Multam tare pentru urari!
Si pentru vizita!
Pupici cu drag!
Tare-mi place tot ce faci tu scumpo ! sa fii sanatoasa si sa faci in continou ca ai talent!
Trimiteți un comentariu