
Ce am folosit:
250g biscuiti dulci - Petit beurre
50g nuci usor rumenite si macinate
50g ciocolata alba (menaj)
50ml frisca lichida (Creme patisserie)
doua linguri coniac (Napoleon)
1/2 lingurita cafea instant (ness)
o lingura zahar pudra
vanilie - un baton sau doua pliculete zahar vanilinat
zahar pudra pentru tavalit
Cum am procedat:
Mai intai am faramitat biscuitii, am rumenit si macinat nucile si le-am asezat intr-un bol.
Am pus intr-un vas frisca lichida sa se incalzeasca pe foc mic, apoi am adaugat ciocolata tocata si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat in compozitie si cafeaua instant,.
Dupa ce s-a racorit, am adaugat amestecul de frisca cu ciocolata peste biscuiti si am omogenizat compozitia. Am mai adaugat vanilia si coniacul, am gustat si s-a simtit nevoia sa mai adaug putin zahar pudra, asta daca va plac si voua mai dulci, apoi am omogenizat si am lasat compozitia sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit, am luat cu o lingurita din compozitie, am format bilute pe care le-am tavalit prin zahar pudra si le-am asezat pe un platou.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu