14 martie 2010
Briose cu glazura de lamaie si confetti
Aceste briose le-am facut mai demult, dar nu am apucat sa le postez pana acum.
Iata ce am folosit pentru 9 buc.:
pentru briose: 3 oua, 2 banane, 200g zahar, 150g unt topit, 250g faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita praf de copt, 100g fulgi de ciocolata alba, vanilie, coaja de lamaie, un praf de sare;
pentru glazura: 2 linguri lapte praf, 4 linguri zahar pudra, suc de lamaie;
pentru decor: firisoare colorate din zahar
Cum am procedat:
Am batut cele 3 oua cu zaharul, apoi am adaugat untul topit, bananele pasate, faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si praful de copt, apoi am adaugat fulgii de ciocolata, vanilia si coaja de lamaie plus praful de sare si am omogenizat compozitia.
Am umplut apoi formele de briose tapetate in prealabil cu hartiute si le-am introdus in cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pentru cca 35-40 de minute. Verificati dupa 20 de minute, intrucat coacerea este diferita in functie de cuptor.
Dupa ce s-au copt, le-am scos din tava si le-am lasat sa se raceasca pe gratar. Intre timp am pregatit glazura din lapte praf, zahar pudra si suc de lamaie. Am turnat glazura peste birose si am presarat cu firisoare colorate din zahar.
Au iesit delicioase si destul de aspectuoase.
Sunt foarte potrivite pentru party-uri.
O Duminica excelenta va doresc tuturor!
Etichete:
aluaturi dulci,
Briose,
muffins,
party
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
hmm,destul de aspectuoase ,zici,eu zic superaspectuoase,cu crema aia curginda si acrisoara!
cred ca sunt ideale pentru o aniversare sau pentru 1 iunie!!
Glazura acrisoara a fost intr-adevar delicioasa, Alison, si a mers foarte bine alaturi de aroma de banane din interior.
Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat, Diana :(
Incerc acum sa te trec din nou la urmarite... Mult succes!
Da, Kity, au fost facute pentru un party la care au fost si copii si au fost apreciate atat ca aspect dar mai ales ca gust.
Trimiteți un comentariu