
Am ramas datoare cu aceasta reteta pentru Drob din maruntaie de miel, care a facut parte din Meniul meu de Paste - 2010, alaturi de Salata din creier de miel si de vitel si celelalte bunatati din meniu.
Iata ce am folosit: maruntaiele unui miel: inima, ficat, rinichi, splina, plamani si prapurele, 4 legaturi de ceapa verde, o legatura de marar si una de patrunjel, 6 oua, ulei pentru calit ceapa, sare, piper dupa gust.
Cum am procedat: am spalat foooarte bine organele mieluselului, apoi le-am lasat o jumatate de ora in apa rece cu putin otet ca sa le mai piara din mirosurile specifice. Prapurele l-am inmuiat in putina apa calduta si l-am lasat acolo pana i-a venit sorocul sa-l folosesc.
Am taiat apoi organele in bucatele mai mici si le-am pus la fiert. Dupa ce a dat in clocot si s-a ridicat spuma la suprafata, le-am schimbat apa si le-am spalat si pe ele de spuma produsa, apoi le-am pus din nou la fiert pana s-au inmuiat bine-bine. Dupa ce s-au fiert, le-am scurs din nou din apa si le-am lasat sa se racoreasca putin ca sa le pot lucra. Aici, vreau sa va marturisesc, ca nu am avut rabdare sa le toc cu cutitul, ci le-am dat pe toate prin masina de tocat. Am tocat apoi si ceapa pe care am sotat-o usor in putin ulei, am tocat si verdeata si le-am amestecat pe toate impreuna cu ouale batute; apoi am adaugat sare, piper si o lingura mix de arome pentru drob de la Fuchs.
Noua nu ne plac ouale fierte in drob, asa ca am asezat compozitia intr-o tava patrata. Bineinteles ca am intins mai intai prapurele lasand sa cada bine peste marginile tavii, in exterior, apoi am asezat compozitia de drob intr-un strat de cca 5 cm si am adus marginile prapurelui peste compozitie inspre interiorul tavii. Am completat suprafata cu bucati de prapure pe care le-am prins cu scobitori ca sa nu se stranga la copt si am introdus tava in cuptorul preincalzit pentru cca. 30 de minute.
Dupa ce s-a copt, l-am lasat sa se raceasca bine, apoi l-am taiat patrate si le-am asezat pe un platou, peste foi de salata verde, asa cum se vede in imagini.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu