30 aprilie 2010
Salata cu piept de curcan si legume
Aceasta salata face parte din Meniul de Paste 2010 si a stat pe masa alaturi de Salata din creier de miel si de vitel, Drobul din maruntaie de miel si alte bunataturi traditionale.
Iata ce am folosit: o jumatate piept de curcan, 4 cartofi, 3 morcovi maricei, o telina (radacina), un ardei gras mare rosu, o legatura ceapa verde, maioneza de casa din doua galbenuse, o lingura de mustar, sare, ulei si zeama de lamaie.
Cum am procedat: am spalat bine pieptul de curcan si l-am pus la fiert in apa cu putina sare; am curatat legumele: cartofii, morcovii si telina si le-am pus si pe ele la fiert in apa cu putina sare.
Intre timp, am preparat maioneza astfel: am luat un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud si le-am pasat/frecat cu o lingura de mustar, apoi le-am mixat adaugand treptat ulei, pana a ajuns la volumul unei cani de lapte; am adaugat apoi sare si suc de lamaie dupa gustul meu.
Dupa ce au fiert carnea si legumele, le-am scos din apa si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am tocat cubulete nu foarte mici ca sa nu se terciuiasca, am adaugat ardeiul gras si ceapa verde tocate si ele, apoi am adaugat maioneza si am omogenizat compozitia. Am asezat salata in bol si am decorat-o asa cum se vede in imagine.
Foooarte buna!
Aici alaturi de Salata din creier de miel si de vitel:
Pofta bunicica si un week-end excelent va doresc!
Etichete:
Salate aperitiv
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Cred ca sunt delicioase, atat salata cu piept de curcan cat si cele din creier de miel si de vitel. Arata f bine!
ce sa mai zic? M-ai dat gata...Esti o gospodina grozava!
Trimiteți un comentariu