29 mai 2010
Fructele de Kumquat
Fructele de Kumquat fac parte din familia citricelor si sunt dulci-acrisoare, acoperite cu o coaja groasa si dulce. Kumquatul este originar din China, dar se cultiva si in Japonia si SUA, in statele Florida si California. Fructul este delicios, excelent pentru prepararea jeleurilor si gemurilor. Se poate servi in salate, deserturi si acompaniaza foarte bine puiul, porcul sau pestele si poate fi pus la murat. Fructele de Kumquat nu contin colesterol, grasime si sodiu si constituie o sursa importanta de vitamina A si C. In plus, contin si flavonoizi si, spre deosebire de celelalte fructe din aceeasi clasa, au un continut redus de calorii – doar 42/100 gr.
Se pastreaza foarte bine atat proaspete, dar mai ales zaharisite ori in sirop de zahar. Sunt excelente pentru ornat prajituri, torturi ori inghetata.
Sa aveti pofta bunicica si o Duminica excelenta va doresc!!
Etichete:
fructe exotice,
kumquat
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu