Dupa placuta experienta gustativa cu negresa ciocolatoasa cu caise, au mai ramas cateva caise si m-am gandit sa le valorific imediat. Asa ca am ales sa fac aceste minunate rasturnici, cu aluat pufos avand deasupra un strat zemos, parfumat si teribil de gustos.
Iata ce am folosit pentru o tava cu 12 forme de briose:
4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri ulei, vanilie, coaja de lamaie, un praf de sare, 6 caise taiate in jumatate, 6 cirese fara samburi, 6 linguri zahar brun, unt pentru uns formele.
Cum am procedat:
am uns cu unt din belsug formele, apoi am presarat cu darnicie zahar brun deasupra; am asezat cate o cireasa fara sambure in mijlocul formei iar deasupra cate o jumatate de caisa cu partea in care a stat samburele in jos; apoi am bagat tava in cuptorul preincalzit pana am pregatit aluatul;
am pregatit aluatul astfel: am separat galbenusurile de albusuri, am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat cele 4 linguri de zahar si am batut in continuare pana s-a topit zaharul; separat am frecat galbenusurile cu uleiul pana s-a dublat volumul lor, apoi le-am rasturnat peste albusurile batute, am omogenizat, am adaugat faina si aromele si am omogenizat din nou;
am scos tava din cuptor, am luat cu o lingura din aluat si am pus peste caisele din forme, umpland formele; acest aluat nu creste la copt, asa ca nu va faceti griji; apoi am introdus din nou tava in cuptor pentru cca 20 de minute;
dupa ce s-au copt, am scos tava din cuptor, am lasat sa se racoreasca cca 10-15 min., apoi am desprins usor marginile cu un cutit, am asezat o tava deasupra apoi am rasturnat-o brusc; briosele au iesit bine asa ca le-am mai infrumusetat putin cu cate o frunzulita de menta.
putin mai de aproape, ca sa le simtiti aroma:
Frumusele foc si gustoase de nu se poate! Chiar trebuie sa le incercati:)
Pofta bunicica si un week-end excelent va doresc!
03 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
14 comentarii:
un week-end placut dana,mini-rasturnicile sunt taaaare simpatice !de gust,nu ma indoiesc ,e excelent cu asa fructe!
Da de unde frumusele...Excelente si foarte zemoase arata. Nu cred ca au "trait" mult.Un sfirsit de saptamina minunat, Cami
Multumesc, Alison :)da, au fost tare bune :)
Au avut, intr-adevar, viata tare scurta, sarmanele :):)
Un week-end excelent si tie!
o idee minunata... au iesit foarte apetisante.
Multumesc, Sara :)
Muy lindo blog, la receta parece muy rica, se come con los ojos, buenísimas fotos. Saludos
Gracias, Cris :)
Saludos!
Ti-as oferi premiul ... Oscar pentru acest blog. E nelipsit din lista mea de bloguri.
...Imi vine sa infing lingurita in ecran :)))
Ema, Brasov
Esti o draguta, Ema :) Multumesc mult, reactia ta este deja un premiu :)
dana am o intrebare..cat tava sta la cuptor doar cu fructele si zaharul nu se topeste prea tare totul? as vrea sa le fac cat mai repede dar mi-e teama ca acel zahar sa nu se caramelizeze prea tare si sa se arda pana e gata aluatul. cam cat a stat tava ta asa la cuptor?
Draga Claudia, daca vrei sa ramana cat mai intregi fructele, poti sa pui aluatul odata cu ele in cuptor. Mie imi plac mai zemoase, asa ca le-am lasat in cuptor cca 5-7 minute pana am facut aluatul.
Oricum le-ai face,
sigur iti vor placea :):)
Succes si astept sa-mi spui si mie cum ti-au iesit!
Am revenit! tocmai le-am facut in dimineata asta si bineinteles ca au iesit bestiale. am facut cum ai zis si am lasat 5 minute inainte fructele in cuptor si apoi am adaugat aluatull. le-am facut in tava de silicon si mi-au iesit 16 bucati frumoase si gustoase foc. le-am servit cu inghetata de caise si toping de caramel peste..bestiale!!!! Multumesc din suflet pentru tot ce faci si postezi!
Claudia, draga mea, imi face mare placere ca ti-au iesit bine si ti-au placut.
Iti multumesc si eu pentru feedback:)
O dupa-amiaza placuta si un week-end excelent in continuare!
Trimiteți un comentariu