O noua serie de bomboane, de data asta trufe de ciocolata. Pur si simplu ador textura lor onctuoasa cu aroma de coaja de portocale si coniac.
Ingrediente pentru 25-30 buc. in functie de marime:
300g ciocolata neagra, 200ml frisca lichida, 100g unt, 2 linguri coniac de buna calitate, coaja confiata de portocale, 3 linguri pudra de cacao pentru final.
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata cat mai marunt si se aseaza intr-un castron. Se infierbanta frisca lichida (se ia de pe foc inainte de a atinge punctul de fierbere) si se rastoarnna peste ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata, apoi se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza din nou. Se adauga cubulete de coaja de portocala confiata si cele doua linguri de coniac, apoi se introduce compozitia in frigider pentru minimum 4-5 ore. De preferat este sa o lasati de pe o zi pe alta in frigider.
Se scoate apoi compozitia din frigider, se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale care se rostogolesc prin pudra de cacao si se se aseaza in hartiute speciale pentru bomboane. Daca nu aveti hartiute, puteti sa le asezati direct pe o farfurie / bomboniera / platou.
Obs.: daca le preferati mai dulci, puteti sa adaugati incompozitie si doua linguri de zahar pudra.
Va doresc tuturor o seara excelenta!
06 martie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Dana draga, sunt de-a dreptul ademenitoare.
LA MULTI ANI DE 8 MARTIE !
Draga, Dana te felicit cu sarbatoarea aceasta frumoasa a femeilor. Sa fii inconjurata de dragoste si bunavointa celor dragi sufletului tau. La multi ani.
Trufele arate nemaipomenit.
@ Draga Maria, ma bucur tare ca am reusit sa te ademenesc :)
@ La multi ani, Sorina!!!!
@ Multumesc frumos de urari, Anisoara draga! Si eu iti doresc zile senine si pline de iubire!
La multi ani!
Ma bucur tare ca-ti plac trufele :)
Frumos dar cognacul cand se pune?
Daca citesti cu atentie modul de preparare, draga Ela G, poti afla :)
Trimiteți un comentariu