Surprinzatoare atat ca aspect cat si ca gust, aceasta prajiturica delicioasa v-ar putea incanta oricand familia si prietenii. Nu cred ca este nevoie sa va povestesc mai mult, pentru ca va puteti da seama singuri, dintr-o privire, ca merita s-o incercati.
Iata ce am folosit:
150g faina, 150g zahar, 120g unt, 3 oua, 6 linguri cacao neindulcita, picaturi de ciocolata ori ciocolata razuita cat va lasa inima, eu am pus un pumn de picaturi, 200g iaurt natural, un praf de copt, o priza de sare, 12 jumatati de caise, 2-3 linguri zahar brun, unt pentru uns tava.
Cum am procedat:
Eu am folosit o tava dreptunghiulara din silicon cu dimensiunile: 21 x 27cm, pe care am uns-o cu unt din belsug si am presarat zahar brun din abundenta. Apoi am asezat jumatati de caise la o distanta de cca 1 cm una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos.
Aluatul l-am pregatit astfel: am frecat crema untul cu zaharul, am adaugat apoi galbenusurile unul cate unul inglobandu-le usor, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si apoi iaurtul si picaturile de ciocolata. Separat am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le-am incorporat si pe ele in aluat, amestecand cu o lingura de jos in sus, apoi am rasturnat-o peste caise si am introdus tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 35-40 de minute.
Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce.Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe o alta tava si se taie patrate in asa fel incat caisele sa fie plasate fix in centru.
La decor am folosit frunzulite de menta... dau foarte bine si sunt si placut aromate.
Sursa: aici. Grazie Stefania :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
21 de comentarii:
adevarata colorista esti ! grozav arata !ciocolatoasa si fructata!
buna , pot sa fie si caise din compot? merci
Multam Pansy! Ma bucur ca-ti place :) Este intr-adevar delicioasa!
Buna Anonim! De obicei caisele din compot sunt foarte moi si in cazul asta nu ar iesi la fel de aspectuoase. Deci, nu te-as sfatui daca vrei sa impresionezi pe cineva. Gustul insa ar trebui sa ramana la fel de bun.
arata divin!astept sa se coaca bine caisele (acum sunt inca mici si usor acre)si o voi incerca.merita sa deschid cuptorul pentru o asa prajitura
Te rog s-o incerci, draga Sarah, sigur vei fi incantata. La noi sunt si zile racoroase pentru ca ploua destul de des, iar caisele de pe piata, desi nu stiu de unde provin, sunt foarte frumos colorate, chiar daca nu sunt suficient de dulci si parfumate.
Superbe brownies si cu aroma de caise cred ca sunt dementiale! Mi-ai dat o idee grozava, multumesc frumos!
Foarte bine arata, zici ca sunt pictate, si frunzele de menta sunt de efect maxim!
Cu placere, Alina! Sunt intr-adevar dementiale :)
Multam, Liana!
Nu numai negresa,ci si prezentarea este fantastica!
Multumesc, Maya :)
Am facut si eu dar cu cireșe reteta :) am postat-o pe blogul meu :) a iesit super bun! Multumesc frumos de inspiratie!
Tocmai ce te-am vizitat, Alina, si am vazut negresa ta. Foarte apetisanta ti-a iesit! Am sa incerc si eu varianta ta.
Ma bucur ca te-am inspirat :)
iuffff , ies de la tine ca ma imbolnavesc !!! ador caisele !!!
Foarte buna a iesit, Dana, am incercat-o si eu. Am pus ochii pe ea inca de acum un an parca.. cand ai postat-o prima data.
Eu am lasat-o putin mai mult la cuptor (din cauza ca am un cuptor mai problematic..)si nu a iesit asa umeda ca a ta si nici asa frumoasa, dar de buna a fost bunaaa :)
Saru'mana pentru masa! :)
@ Catkitchen :)))
@ Edith, ma bucur ca ai incercat-o. Eu am copt-o in tava de silicon si cred ca si de asta a iesit asa umeda. Ma bucur ca ti-a placut :) Sa va fie de binee :)
iaurtul de care trebuie sa fie cremoso sau iaurt normal?
am incercat-o aseara. ce pot spune .... SUPER DELICIOASAAAA SI BUNA merita tot.
Super, super buna si faina. Nu mi-a iesit la fel de frumoasa ca a ta, dar mai incerc.
Multumesc de reteta si idee. Sa ai o zi faina.
Trimiteți un comentariu