26 aprilie 2012
Ciorba de miel - din meniul de Paste
Initial am vrut sa fac de Paste doar o ciorba de primavara, cu frunze verzi si aromate de stevie, untisor si leurda.Vazand insa ca mi-au ramas cateva oase cu carne (de la jumatatea de miel pe care am gatit-o), m-am gandit sa adaug si gustul mielului la savoarea verziturilor, sau invers :), pentru ca oricum impreuna fac casa buna.
Ingrediente:
oase cu carne de miel (gat, coada si bucatile care nu intra in alte retete), 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 2 legaturi de stevie, una de untisor si una de loboda verde, 4 linguri orez, zeama de la o lamaie, un galbenus de ou, o lingura de smantana, sare si piper dupa gust, leustean si patrunjel verde.
Mod de preparare:
Se spala bine oasele. Se curata si se taie grosier verziturile.
Se pun oasele intr-o oala de 3l cu apa rece cu putina sare si se fierb. Cand apa incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma, se spumuieste pana ce nu mai aveti ce, apoi se lasa sa mai fiarba cca 20 de minute, ori pana ce carnea este fiarta, daca mielul este mai vanjos. Daca apa a scazut prea mult, se completeaza si se lasa sa mai dea un clocot inainte de a adauga celelalte ingrediente.
Separat, intr-o cratita cu o lingura de ulei, se soteaza mai intai ceapa si usturoiul verde, apoi se adauga orezul spalat bine in prealabil, amestecandu-se usor si permanent, iar la urma celelalte verzituri taiate (stevia, untisorul si loboda). Se mai soteaza un minut, apoi se adauga in oala cu carnea de miel, unde mai fierb impreuna cca 10 minute. Se adauga sucul de lamaie, se gusta si se potriveste de sare.
Intr-un bol se freaca un galbenus de ou cu o lingura de smantana, apoi se adauga zeama din ciorba pana se aduce sosul la temperatura ciorbei din oala. Se rastoarna sosul in ciorba in fir, treptat, in timp ce cu cealalta mana se amesteca, pentru o omogenizare perfecta. Se adauga leusteanul si patrunjelul verde tocate, se stinge focul si gata.
O ciorbita minunata, cu gust de sarbatoare si primavara.
O zi excelenta va doresc si mult spor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Eu as zice ca si decorul e primavaratec, nu numai ciorba :)!
am uitat sa-ti spun ca-mi plac tare sarmalutele cu stevie,ciorba asta e grozava,si invidia si mai mare pentru farfuriile si castroanele astea !!!!sigur ca glumnesc,dar chiar imi plac asa ecoseze!
Asa e, Any, am incercat sa aduc cat mai multa primavara in imagine :)
Pansy, draga mea, si eu le-am indragit din prima cand le-am primit, asa ca iti inteleg "invidia" :) si s-au potrivit grozav cu meniul de Paste. Pup si o noapte linistita!
Invidia...
Trimiteți un comentariu