15 septembrie 2012
Funfetti Muffins
Ingrediente pentru 24 de buc.
200g unt
200g zahar
4 oua
300g faina
1lingurita praf de copt
un praf de sare
200 ml smantana pentru frisca
bombonele/bastonase din zahar divers si viu colorate
arome: vanilie, lamaie, portocala - dupa plac
Nota: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
Preparare:
Se mixeaza untul (moale) cu zaharul pana se dizolva si obtinem o crema alba, spumoasa.
Se adauga cate un ou si se incorporeaza pe rand.
Separat, se amesteca intr-un bol faina, sarea si praful de copt cernute in prealabil.
Dupa ce au fost incorporate toate cele patru oua in compozitia de unt si zahar, se adauga ingredientele uscate amestecate, alternativ cu smantana pentru frisca, pana la incorporare completa.
Se adauga apoi aromele, iar la urma bombonelele colorate.
Dupa ce se adauga bombonelele nu se mai mixeaza, se amesteca doar putin cu paleta de silicon, altfel se vor topi si nu se vor mai vedea frumos dupa coacere.
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se umplu cupele pana la 3/4 fiecare, se mai presara pe fiecare cateva bombonele colorate,
apoi se introduce tava in cuptor.
Se coc cca 15 minute. Dupa ce s-au copt, se aseaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Concluzie: sunt foarte pufoase, aromate si frumos colorate in interior.
Etichete:
cupcakes,
desert party,
KA,
muffins
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Trimiteți un comentariu