04 ianuarie 2009
Ciorba de potroace din tacamuri de curcan
Pentru ca n-am facut-o de Craciun, iata ca am preparat-o pentru Revelion! Si ce bine a mai prins, spre zori, dupa o noapte alba cu excese culinare!
Ce am folosit:
doua aripi si doua gaturi de curcan, o telina medie, doi morcovi, doi ardei grasi (unul verde si unul rosu), doua cepe mijlocii, 3 cartofi, un litru zeama de varza pentru acrit, leustean, patrunjel, ardei iute, sare.
Cum am procedat:
Am spalat bine aripile si gaturile de curcan si le-am pus in apa rece la fiert cu o lingurita rasa de sare. Am luat spuma pana nu s-a mai facut, pentru ca ciorba sa iasa clara si frumos colorata.
Intre timp am pregatit zarzavaturile astfel: am taiat ceapa marunt, ardeii grasi i-am taiat in fisii iar apoi feliute, morcovii si telina le-am razuit mare, cartofii i-am taiat cubulete, iar zeama de varza am fiert-o separat impreuna cu leusteanul (uscat).
Cand carnea din ciorba a fiert foarte bine, adica s-a desprins usor de pe oase, am luat oala de pe foc si am separat carnea de zeama, apoi am spalat bine oala, am pus doua linguri ulei si am inmuiat usor ceapa, apoi ardeiul gras, morcovul, telina si cartofii taiat cubulete. Am adaugat apoi zeama de carne si carnea pe care am desprins-o de pe oase. Gaturile le-am sectionat in mai multe locuri si le-am lasat cu tot cu oase. Am amestecat bine ca se se uniformizeze compozitia si am lasat oala pe foc mic pana ce au fiert legumele.
Dupa ce au fiert legumele am adaugat zeama de varza cu leusteanul, am gustat si am mai adaugat putina sare (pentru ca zeama de varza nu era deloc sarata), am pus patrunjelul verde tocat, am acoperit oala si am luat-o de pe foc.
Cam asta a fost :) si a iesit excelenta!
Etichete:
Ciorbe si supe,
Preparate traditionale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu