15 februarie 2009
Gauffre cu cascaval si chimen
Aceste gauffre aperitiv, in forma de inimioare, le-am facut pentru cina de Valentine's Day care a avut (bineinteles!) ca tema "inimioara" - aplicata, intr-o forma sau alta, tuturor preparatelor.
Ce am folosit:
100g unt, 2 oua, 100g faina, 100ml lapte, 2 linguri cascaval afumat ras, o lingurita chimen, un praf de sare.
Cum am procedat:
Am topit intr-o craticioara pe foc mic untul, apoi l-am racorit intr-un vas cu apa rece si am adaugat deasupra laptele.
Intr-un bol am batut bine ouale, am adaugat un praf de sare, faina si apoi laptele amestecat cu untul. La urma am incorporat si cascavalul ras.
Am lasat compozitia sa se odihneasca 15 minute, timp in care am pregatit aparatul de copt.
Am copt gauffrele si am decupat inimioarele cu foarfeca, apoi le-am asezat pe un platou sa se raceasca.
Le-am consumat atat simple cat si ca suport pentru icre, somon afumat, crema de branza...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Chiar astazi ma gandeam daca se pot face si sarate.Pana acum am facut doar dulci.Voi incerca si eu reteta! ;) Pup!
Poti sa incerci, Miha, pentru ca sunt foarte bune si chiar poti nascoci si alte compozitii sarate.
Mie mi-au placut foarte tare cele sarate, dar sotul meu le prefera pe cele dulci...
Probabil ca si fiul tau le va prefera tot pe cele dulci :)
Va pup pe amandoi :) :)
Trimiteți un comentariu